Turnyro pusfinalyje fantastišką pergalę prieš Rusijos rinktinę iškovoję Remigijaus Bradausko auklėtiniai finale startavo tiesiog tragiškai ir pirmuosius taškus pelnė tik 9 min., o po pirmo kėlinio atsiliko 2:15.

Tiesa, antrame kėlinyje jauniesiems lietuviams krepšys pagaliau atsirišo, tad įpusėjus rungtynėms komandas skyrė tik 6 taškai (23:29).

Tačiau po pertraukos lietuviai ir vėl užplaukė ant seklumos ir beveik 8 minutes negalėjo pelnyti taškų. Tiesa, puolime nežibėjo ir pranūzai, tad prieš paskutinį kėlinį lietuviai turėjo 13 taškų deficitą (29:42).

Likus žaisti kiek daugiau nei pustrečios minutės Prancūzija buvo pirmavo 53:42, bet lietuviai nepasidavė. Taikliais tolimais metimais jie sumažino atsilikimą iki 4 taškų (51:55). Visgi, likus žaisti 34 sek. Prancūzijos rinktinės lyderis Alexandre Sarras pelnė du taškus, o desperatiški lietuvių metimai skriejo pro šalį, tad galiausiai pergalę šventė Prancūzijos krepšininkai.

Lietuva: Deividas Žukauskas 9, Kristupas Kepežinskas ir Petras Padegimas – po 8, Vytautas Žygas 6, Ernestas Matulevič ir Mantas Kočanas – po 5.

Prancūzija: Alexandre Sarras 20, Illanas Pietrusas 11, Ilane'as Fibleuilas ir Pacome Dadietas – po 5.

FIBA „Challenger“ turnyras šiemet tapo neoficialiu Europos čempionatu ir pakeitė dėl koronaviruso neorganizuotas oficialiąsias Senojo žemyno pirmenybes.

U16 vaikinų turnyras vyko 4 Europos miestuose, kuriuose rungiasi 31 komanda. Lietuviai rungtyniavo Skopjės mieste Šiaurės Makedonijoje, taip pat turnyrai vyksta Sofijoje, Novi Sade ir Prištinoje.

Nors ir pralaimėję finale, lietuviai pasiekė svarbiausią tikslą –iškovojo teisę žaisti 2022 m. U17 pasaulio krepšinio čempionate.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)