Žinonas šalies verslininkas, panašu, džiaugiasi rezultatyvia akistata su šalies krepšinio ir NBA žvaigžde, taip pat ir „Ilsanta/Nativita“ vadovu Linu Valentukevičiumi.

„Kai kas išėjo iš šio artimų draugų susitikimo. Krepšinis, verslas ir draugystė. Esame asmenybės ir savo sričių profesionalai. Palaukite naujienų“, – rašė G. Žiemelis.

Primename, kad neseniai filmuotoje Delfi TV laidoje „Pokalbis su Daiva Žeimyte“ G. Žiemelis kiek plačiau kalbėjo apie artimiausius savo planus.

„Šiuo metu yra įkurta „Basketball Holding Company“ bendrovė su įstatiniu kapitalu, sukurti keli prekės ženklai, yra valdyba. Iki 2022–2023 m. sezono klubo nedarysime. Kitų metų pirmąjį ketvirtį pradėsime „Avia Solutions Group“ arenos rekonstrukciją, areną plėsime iki 16,5 tūkstančio vietų. Rekonstrukcija baigsis tik prasidėjus 2022–2023 metų sezonui“, – dėstė G. Žiemelis.

Anot jo, yra keletas būdų, kaip Vilniuje pradėti rimtą krepšinio srities veiklą, bet jis galutinai apsisprendęs dar nėra. „Yra trys būdai, kaip sukurti klubą. Pirmas – nupirkti esamą kito miesto klubą ir perkelti į Vilnių, jau kitą sezoną jis galėtų žaisti tarptautiniame turnyre. LKL yra parduodami trys klubai, o jų kainos – minimalios. Antras – komerciniu keliu nusipirkti naują licenciją, sumokėjus apie 300 tūkstančių eurų mokestį. Trečias, perimti esamo Vilniaus klubo dalis ir toliau vystyti jo bazėje“, – dėstė G. Žiemelis.

Pasak jo, visi trys variantai turi ir privalumų ir trūkumų, o laiko apsispręsti dar yra. „Klubas negali būti tik Žiemelio, nes tai gali sukelti atmetimo reakciją asmenims, kuriems aš nesu simpatiškas savininkas. Turi būti keliolika asmenų. Kitą sąlyga, kad visi dalyvaujantys žmonės investuotų savo pinigus“, – pažymėjo jis.

„Be to, klubas pirmą kartą Europos krepšinio istorijoje taptų verslo organizacija, kuri surinktų biudžetą be ryškaus savivaldybės dalyvavimo. Klubas turi būti komercinis darinys. Ir normaliame pasaulyje 50 proc. klubo pajamų susidaro iš parduodamų bilietų. Taigi, visų pirma – arena. Aš manau, kad tai bus geriausia arena iki pat Vokietijos ir nebus gėda visai Lietuvai“, – dar vieną aspektą išskyrė jis.

Anot G. Žiemelio, ateityje jis norėtų, kad komandos branduolį sudarytų 5-6 pajėgūs lietuviai ir 5-6 legionieriai. „Reikia padaryti projektą, kuris neiššautų vienai dienai, o užpildytų arenas, padarytų stiprią fanų bazę. Ir ta bazė turi būti ne tik Lietuvoje, mums reikia eksportuoti krepšinį“, – kalbėjo verslininkas, užsiminęs apie plačias Sakartvelo, Ukrainos, Baltarusijos ir netgi Islandijos krepšinio gerbėjų rinkas, neturinčias komandų elitinėse lygose.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)