Į Barseloną pradėję rinktis krepšininkai antradienį turės apsilankyti pas klubo medikus, o į pirmąją treniruotę rinksis trečiadienį.

Joje kol kas dalyvaus tik 9 pagrindinės ekipos žaidėjai – ispanai Pierre'as Oriola, Sergi Martinezas ir šios šalies pilietybę turintis juodkalnietis Nicola Mirotičius, amerikiečiai Kyle'as Kuričius, Brandonas Daviesas bei Graikijos pilietybę turintis Nickas Calathesas, latvis Rolandas Šmitas, turkas Sertačas Šanli bei lietuvis Rokas Jokubaitis.

Ispanijos rinktinei Tokijo olimpinėse žaidynėse atstovavęs snaiperis Aleksas Abrinesas ir Argentinos atakoms vadovavęs įžaidėjas Nicolas Laprovittola gavo keliomis dienomis ilgesnes atostogas ir prie komandos treniruočių prisijungs vėliau. Dėl asmeninių priežasčių tik savaitės gale treniruotes su ekipa pradės amerikietis Cory Higginsas.

R. Jokubaitis į Barseloną atvyko tiesiai iš JAV, kur dar praėjusį penktadienį Las Vegaso NBA Vasaros lygoje atstovavo Niujorko „Knicks“ ekipai. Aikštėje jis pasirodė trejose Vasaros lygos rungtynėse, žaidė epizodiškai ir vidutiniškai per jas rinko po 6,3 taško.

Šiuo metu krepšininkas įsikuria naujoje gyvenamojoje vietoje Barselonos mieste.

Primename, kad liepos 21-ąją buvo paskelbta, jog 20-metis gynėjas su „Barcelona“ sudarė iki 2025-ųjų galiosiančią sutartį, o liepos 30-ąją NBA naujokų biržoje mažeikiškį pašaukė „Knicks“ klubas. Trumpam „Knicks“ trenerių akyse pašmėžavęs Vasaros lygoje, ateinantį sezoną R. Jokubaitis tikrai gins „Barcelonos“ garbę.

Be jau minėtų pagrindinės sudėties žaidėjų, į pirmąsias treniruotes Š. Jasikevičius pasikvietė ir 7 Barselonos rezervinės B komandos narius. Kai kurie iš jų su pagrindine ekipa treniravosi ir pernai, o kai kuriems tai bus pirmos pratybos vadovaujant Š. Jasikevičiui.

Pirmąsias treniruotes „Barcelona“ rengs „Palau Blaugrana“ arenoje ir Joano Gampero vardo klubo treniruočių centre, o rugpjūčio 24 – 31 dienomis plušės Andoroje.

Kol kas paskelbta, kad rugsėjo 4 d. komanda sužais ikisezonines rungtynes su Badalonos „Joventut“.

Pirmas tikrai rimtas iššūkis Š. Jasikevičiaus auklėtinių lauks rugsėjo 11-12 dienomis – Tenerifėje vyks Ispanijos supertaurės turnyras, kuriame be „Barcelonos“ dalyvaus Madrido „Real“, Valensijos „Basket“ ir šeimininkė „Lenovo“ ekipa.

Ispanijos ACB lygos čempionatas prasidės dar po savaitės, o spalio pradžioje startuos ir reguliarusis Eurolygos sezonas.

Primename, kad 2020-ųjų vasarą prie „Barcelonos“ vairo stojęs Š. Jasikevičius su komanda per pirmą sezoną laimėjo Ispanijos Karaliaus taurės turnyrą ir ACB čempionatą, o Eurolygos turnyro finale katalonai nusileido Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkams.

Paskutines atostogų dienas prieš kimbant į darbus Š. Jasikevičius su šeima praleido Bahamuose ir keliomis jų akimirkomis su gerbėjais pasidalijo Instagrame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)