Italo Lucos Banchi auklėtiniai ketvirtadienį Rygoje antrą kartą pranoko Baltarusijos nacionalinę komandą.

Šįsyk pergalė pasiekta kur kas lengviau – rezultatu 83:60 (20:15, 23:20, 24:16, 16:9). Praėjusį sekmadienį pirmose tarpusavio rungtynėse „burbulo“ šeimininkai turėjo daugiau vargo ir savo pranašumą galutinai įtvirtino tik paskutinėmis minutėmis – 92:83.

Visas ketverias trijų ekipų D grupės rungtynes preliminariame atrankos etape laimėję latviai dar prieš paskutinį mačą buvo ramūs dėl tolesnio pasirodymo pasaulio čempionato kvalifikacijoje.

Tuo metu Baltarusijai dėl antrojo kelialapio penktadienį dar teks konkuruoti su Rumunija. Pirmąją tarpusavio akistatą baltarusiai laimėjo 77:72, tad rumunams duris atvertų tik pergalė didesniu nei 5 taškų skirtumu.

Ketvirtadienio rungtynėse Latvija vėl vertėsi be Kauno „Žalgirio“ naujoko Janio Strelnieko. 31-erių gynėjas dėl traumos atrankoje sužaidė tik vieną mačą.

Tačiau latviai turėjo kitų lyderių. Andrejus Gražulis pelnė 22 taškus, lygiai tiek pat dviese pridėjo ir broliai Bertaniai: Dairis (12 tšk.) ir Davis (10 tšk.).

Baltarusiams po 15 taškų surinko Romanas Rubinšteinas bei Andrejus Stabrovskis. Komandai šįkart nepadėjo pagrindinis vidurio puolėjas Artiomas Parachovskis, praeityje vilkėjęs Vilniaus „Ryto“ marškinėlius.

Kitame etape 32 komandos, tarp kurių – ir Lietuva, dėl 12 vietų planetos pirmenybėse „langų“ principu grumsis nuo ateinančio lapkričio iki 2023-iųjų vasario.

Finalinį čempionato etapą priims Filipinai, Japonija ir Indonezija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)