Rusijos krepšinio žvaigždė sudarė vienerių metų sutartį su galimybe ją pratęsti.

Didžiausia „Chimki“ žvaigždė A. Švedas tarpsezoniu turėjo du pasiūlymus iš Kinijos krepšinio asociacijos, tačiau įžaidėjas juos atmetė, nes nenorėjo palikti Rusijos dėl žmonos ir vaikų.

„Esu labai laimingas galėdamas grįžti namo, į stipriausią klubą Europoje. Labai sunkiai dirbsime ir, tikiuosi, kartu pademonstruosime maksimalius rezultatus.

Nekantrauju sulaukti sezono pradžios ir ant parketo žengti dėvint CSKA spalvas“, – klubo svetainei kalbėjo A. Švedas.

Galiausiai A. Švedas primėmė sprendimą grįžti į CSKA, kur žaidė nuo 2005 iki 2012 metų. 2012-2015 metais jis išmėgino jėgas NBA lygoje, kur vilkėjo Minesotos „Timberwolves“, Hiustono „Rockets“ ir Niujorko „Knicks“ marškinėlius. Nuo 2015 metų jis grįžo į gimtinę ir atstovavo Maskvos srities „Chimki“ komandai.

A. Švedas yra keturiskart Rusijos čempionas ir Eurolygos čempionas su CSKA. Taip pat jo trofėjų kolekcijoje yra 2011 metų Europos čempionato ir 2012 metų olimpiados bronzos medaliai.

Praėjusį sezoną įžaidėjas Eurolygoje vidutiniškai per 33 min. pelnė po 19,8 taško, atkovojo 3,7 kamuolio, atliko 7,7 rezultatyvaus perdavimo, perėmė 1,3 kamuolio ir rinko po 19,6 naudingumo balo.

Maskvos CSKA marškinėlius nuo ateinančio sezono vilkės ir buvęs Kauno „Žalgirio“ lyderis Marius Grigonis.

Primename, liepos pirmoje pusėje VTB vieningoji lyga oficialiai pranešė, kad Maskvos srities „Chimki“ praleis kitą sezoną turnyre dėl finansinių sunkumų. Šios ekipo žaidėjams buvo leista ieškoti naujos darbo vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)