Vos pasibaigus Tokijo olimpinėms žaidynėms, 183 cm ūgio Prancūzijos rinktinės puolėja V. Ayayi- Vukosavljevič viešai paskelbė apie tai, kad jau 16 savaičių laukiasi pirmagimio. Būdama ketvirtame nėštumo mėnesyje krepšininkė padėjo savo rinktinei tapti olimpinių žaidynių prizininke – iškovoti bronzą.

Kiek anksčiau – birželio viduryje – vykusiame Europos čempionate ji taip pat atstovavo savo rinktinei jau žinodama, kad laukiasi kūdikio, tačiau prancūzės tai nesustabdė. Tuomet komanda iškovojo sidabrą, o jai atstovaudama V. Ayayi-Vukosavljevič jautėsi visiškai rami: tiek prieš Europos čempionatą, tiek prieš olimpines žaidynes ji konsultavosi su savo ginekologu ir šis jai suteikė leidimą žaisti.

„Visiškai nesijaudinau. Labai nudžiugau sužinojusi, kad galų gale laukiuosi – tai jau seniai mano ir vyro brandinamas „projektas“. Kadangi ilgus metus esu profesionali sportininkė, kasdieninis krūvis man nėra naujiena – ginekologas pasakė, kad dėl mano sportinės praktikos kurį laiką jokių problemų nekils ir kad galiu dalyvauti abiejuose turnyruose“, – kalbėdama su Francetvinfo šypsojosi prancūzė.

Tačiau žinią apie savo nėštumą ji iš karto nusprendė išlaikyti paslaptyje – faktą ji atskleidė tik komandos gydytojui ir vyriausiajai trenerei Valerie Garnier.

„Bet kuriuo atveju, gyvenime nutinka visko, todėl norėjau, kad kažkas iš personalo žinotų aplinkybes. Federacijos gydytojas, treneriai ir ginekologas dalyvauti turnyre man leido, o komandos draugėms apie tai nieko nepasakojau. Tiesiog nenorėjau, kad dėl nėštumo su manimi aikštėje kažkas imtų elgtis kitaip – turiu omenyje tiek bendražyges, tiek varžoves. Be to, nenorėjau sulaukti papildomų klausimų ir iš žiniasklaidos, nenorėjau būti renginiu renginyje, todėl fakto neviešinau“, – pasakojo moteris.

Anot jos, niekas iš žaidėjų jos nėštumo taip ir nepastebėjo arba bent jau viešai apie tai niekam neprasitarė.

„Dėl koronaviruso prevencijos netgi neidavome į vieną dušą. Grįždavome į viešbutį ir prausdavausi tik savo vonioje. Kiek galėjau, tiek tai slėpiau... Nors sekdavosi įvairiai. Savo adresu sulaukiau keleto dviprasmiškų ir smagių juokelių, tačiau visada sugebėdavau išsisukti su pakankamai gudriais pasiteisinimais“, – juokėsi V. Ayayi-Vukosavljevič.

Marine Fauthoux, Valeriane Ayayi-Vukosavljevič

Klubiniame krepšinyje prancūzė šiuo metu atstovauja „Basket Landes“ komandai Prancūzijoje. Ji yra žaidusi ir vienoje pajėgiausių Europos komandų Prahos USK, taip pat ir WNBA lygoje.

Olimpinėse žaidynėse Tokijuje krepšininkė ant parketo vidutiniškai praleisdavo po 10,5 min., pelnė po 2,5 taško ir atkovojo po 1,8 kamuolio.

Europos čempionate ji apskritai buvo Prancūzijos rinktinės atakų lyderė – pelnė po 13,2 taško ir atkovojo po 6 kamuolius.

Valeriane Ayayi-Vukosavljevič (kairėje) su kitomis Prancūzijos krepšininkėmis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)