L. Dončičius parašą ant naujo kontrakto turėtų padėti Slovėnijoje šį antradienį, po to bus surengta spaudos konferencija.

„Šiandien svajonė tampa realybe. Krepšinis man suteikė tiek daug ir atvėrė duris į daugybę nuostabių vietų. Lieku ištikimas Dalasui ir džiaugiuosi likdamas „Mavericks“ gretose“, – ESPN cituoja L. Dončičių.

„Esu įsipareigojęs organizacijai ir vertinu savo gerbėjų palaikymą. Kartu su šia nauja sutartimi taip pat džiaugiuosi galėdamas pranešti apie Luka Dončičiaus vardo paramos fondą, kuriam skirsiu savo dėmesį.

Tai ne pelno siekianti tarptautinė organizacija, padėsianti mano gimtajai Slovėnijai ir Šiaurės Teksasui.

Džiaugiuosi galėdamas bendradarbiauti su „2K Foundations“ paramos organizacija, netrukus čia, Slovėnijoje, atidarysime dvi krepšinio aikšteles, atnaujinsime mano vaikystės krepšinio aikštes, kuriose mokiausi žaisti krepšinį.

Vaikai turės galimybę žaisti tose pačiose erdvėse ir siekti tų pačių svajonių, kurias turėjau aš“, – pranešime cituojamas L. Dončičius.

Nors Luka (vid. 23,8 taško, 9,7 atk. kam., 9,5 rez. perd. ir 29,2 naud. balo) olimpiniame turnyre ir finišavo nuviliančiai – per pusfinalį ir mažąjį finalą pataikė vos 12 metimų iš žaidimo iš 38-ių, jis buvo išrinktas į geriausiųjų penketą.

Olimpiniame turnyre debiutavusi Slovėnija Tokijo žaidynėse finišavo 4-a.

Praėjusiame sezone „Mavericks“ su L. Dončičiumi nepateko į NBA Vakarų konferencijos pusfinalį – ketvirtfinalyje po dramatiškos kovos 3-4 teko pripažinti Los Andželo „Clippers“ pranašumą.

20/21 sezone L. Dončičius vidutiniškai pelnydavo po 27,7 taško, atkovodavo po 8 kamuolius, atlikdavo po 8,6 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuodavo po 25,33 naudingumo balo. Jis „Mavs“ marškinėlius dėvi nuo 2018-ųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)