Įveiktos buvo Airijos (86:47), Turkijos (71:65), Vengrijos (75:71) ir Čekijos (73:50) bendraamžėms ir tik dramatiškame mače nusileista serbėms (52:58). Galiausiai užimta antroji vieta savo grupėje.

„Vertinu teigiamai, – mintimis dalinosi rinktinės treneris Vilius Stanišauskas. – Aišku, važiavome kovoti dėl pirmos vietos, bet rungtynės su serbėmis buvo silpnesnės. Rezultatas neblogas, žinant, kad nebuvo dviejų starto penketo žaidėjų – Urtės Čižauskaitės ir Audronės Zdanevičiūtės. Labai smagu, kad panelių, kurių nebuvo, vaidmenis perėmė kitos žaidėjos, atidirbo 120 procentų.“

Komandos kapitonė J. Jocytė buvo išrinkta naudingiausia turnyro žaidėja. Lietuvių lyderė vidutiniškai rinko po 20,4 taško, 10 atkovotų kamuolių, 6,2 rezultatyvaus perdavimo ir 26 naudingumo balus.

Visa tai – nepaisant to, kad šiai krepšininkei vis dar tik 15 metų, o rungtyniauta prieš trejais metais vyresnes žaidėjas.

„Visi jau žino, kad Justė yra krepšinio fenomenas. Vieną pastebėjimą pačiai Justei pasakiau prie visos komandos po paskutinių rungtynių. Praėjusiame Europos jaunių čempionate ji irgi rodė įspūdingus rezultatus, bet buvo tyli, uždara, mažiau bendraujanti, mažiau rodanti emocijas. Kas pasikeitė per dvejus metus – jos mentalitetas tapo kitoks.

Ją išrinko komandos kapitone. Tos emocijos, komandos valdymas tiek aikštelėje, tiek už jos ribų – ji jau kitoks žmogus. Tikriausiai prisidėjo ir amžius, ji gerai su tuo tvarkosi, tapo tikra lydere. Tai pasimatė paskutinėse rungtynėse, kai jai nelabai sekėsi: prametė metimus, bet nepalūžo, neužsidarė, palaikė komandą nuo suolo, skirstė perdavimus. Kiekvieną kartą ji gali nustebinti“, – savo auklėtinę gyrė V. Stanišauskas.

Vis dėlto gerai rungtyniavo ne tik J. Jocytė – treneris pažymėjo ir dar kelias žaidėjas, kurios turi potencialo ateityje prisidėti prie moterų rinktinės pergalių.

„Nekalbant apie tas žaidėjas, kurių nebuvo, turnyre išsiskyrė Gerda Raulušaitytė, kuri bus rinktinės lygio žaidėja, jei nesustos tobulėti. Ugnė Sirtautaitė, Rusnė Augustinaitė, Neda Pliatkutė – žaidėjų yra, tik joms reikia sunkiai dirbti ir, manau, čia tikrai gali būti ne viena ir ne dvi žaidėjos, kurios papildys rinktinę“, – sakė strategas.

„Reikia kalbėti ir su žaidėjų treneriais, kad jų neperspaustų, nepertreniruotų ir jos augtų po truputį. Nereikia tikėtis didelio šuolio iš karto, geriau po mažą žingsnelį iki tų dalykų prieiti“, – pridėjo specialistas.

Tuo metu Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) sporto direktorius Ramūnas Butautas pasidžiaugė, kad lietuvėms pavyko įveikti stiprias komandas.

„Nugalėtos moterų krepšinio lyderių valstybės – Turkija, Čekija, Vengrija, dideliu skirtumu įveikta Airija. Džiugina, kad auga talentinga karta. Šis pasirodymas leidžia tikėti, kad laukia graži moterų krepšinio ateitis.

Bet negalima miegoti ant laurų – tą parodė mūsų karti patirtis. Kad atgautume moterų krepšinyje prarastas pozicijas, reikia tiek kiekybinių, tiek kokybinių pokyčių mūsų jaunųjų krepšininkių rengime. Būtina sekti tendencijas. Vaikų ir jaunimo krepšinyje rezultatų reikia kantriai laukti, nes tai yra ne vienerius ir ne dvejus metus trunkantis procesas. Smagu, kad galime pasidžiaugti pirmaisiais darbo vaisiais“, – pažymėjo R. Butautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)