Sergio Hernandezo auklėtiniai kur kas sėkmingiau pradėjo rungtynes ir pirmame kėlinyje pirmavo 8 taškų skirtumu.

Tačiau antrajame argentiniečiai 5 min. nesugebėjo pelnyti taškų, o tuo pasinaudoję australai atgal nebesižvalgė.

Nuosekliai augęs jų atotrūkis paskutiniajame ketvirtyje virto triuškinančiu, ir varžovams nebeliko nieko kito kaip tik pripažinti kapituliaciją, kurią dar mačui nesibaigus atsarginių suolas laistė graudžiomis ašaromis.

Paskutinę minutę abi komandos plojimais palydėjo aikštę palikusį 41-erių Luisą Scolą, kuriam tai buvo paskutinės rungtynės nacionalinėje komandoje.

Nuostabiai Tokijuje žaidžiantis Australijos vedlys Patty Millsas diktavo sąlygas ir ketvirtfinalyje, kuriame surinko 18 taškų ir 4 rezultatyvius perdavimus. Pastarųjų jo komanda iš viso atliko net 33, kai argentiniečiai – tik 13.

Pietų Amerikos atstovams koją kišo siaubingas pataikymas iš toli – 8/30 (27 proc.).

Australijos gretose pasižymėjo visi 11 krepšininkų, neskaičiuojant tik traumuoto Arono Bayneso.


Pusfinalyje ketvirtadienį australai žais su titulą ginančia JAV rinktine, kuri 95:81 eliminavo Ispanijos rinktinę.

Tarp keturių stipriausių olimpiadoje „Boomers“ pravardžiuojama komanda pateko penktą kartą istorijoje, tačiau jai dar nė sykio nėra pavykę iškovoti bet kokios spalvos medalių. Ketvirti australai liko ir praėjusiame pasaulio čempionate.

Kitame pusfinalyje santykius aiškinsis Prancūzija ir Slovėnija, už borto palikusios atitinkamai Italiją bei Vokietiją.

Australija: Patty Millsas 18, Jockas Landale'as (7 atk. kam., 5 rez. perd., 3 per. kam.) ir Matisse'as Thybulle'as – po 12, Joe Inglesas 11 (7 rez. perd.), Nicas Kay 10 (10 atk. kam.), Dante Exumas 9;

Argentina: Nicolasas Laprovittola 16, Gabrielis Deckas 12 (10 atk. kam.), Facundo Campazzo 9 (5 rez. perd., 6 kl.), Luisas Scola ir Marcosas Delia – po 7.

Pusfinalių poros

Prancūzija – Slovėnija

JAV – Australija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)