53-ejų specialistas pasirašė trejų metų trukmės sutartį.

Pastaruosius du sezonus jis praleido Bolonijos „Virtus“ ekipoje, kurią po 20 metų pertraukos atvedė į Italijos čempionų sostą.

Tačiau sugrąžinti komandos į Eurolygą emocingajam serbui nepavyko, ir šią vasarą teko ieškoti naujos darbovietės.

2013-2019 metais A. Džordževičius treniravo savo šalies nacionalinę komandą, taip pat dirbo Trevizo „Benetton“ (Italija), Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) klubuose.

Garsiausių pergalių jis pasiekė dar pats bėgiodamas ant parketo: 1992 metais laimėjo Eurolygą, triskart tapo Europos čempionu, o 1997-aisiais dar ir buvo išrinktas naudingiausiu pirmenybių krepšininku, 1998-aisiais triumfavo planetos čempionate, o 1996-aisiais Atlantoje iškovojo olimpinį sidabrą.

Primename, kad I. Kokoškovas vasarą nutarė vos po metų Turkijoje sukti ienas atgal į NBA lygą, kur tapo Dalaso „Mavericks“ stratego Jasono Kiddo asistentu ir vėl suvienys jėgas su Luka Dončičiumi, su kuriuo 2017 metais padovanojo Slovėnijai Europos čempionų titulą.

Stambule I. Kokoškovui kalnų nuversti nepavyko – Edgaro Ulanovo atstovauta „Fenerbahče“ Eurolygoje pasiekė ketvirtfinalį, o Turkijoje liko be titulų, kuriuos žėrėsi kitas Stambulo klubas „Anadolu Efes“.

Prieš I. Kokoškovą „Fenerbahče“ septynerius metus vadovavo kita Serbijos legenda Željko Obradovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)