Olimpinių žaidynių organizatoriai penktadienį pranešė apie 27 naujus COVID-19 atvejus, aptiktus ištyrus dalyvių ir žaidynes aptarnaujančio personalo mėginius. Pranešama, kad teigiami buvo bent trijų sportininkų mėginiai, tame tarpe ir pasaulio čempiono šuolių su kartimi rungtyje, amerikiečio Samo Kendrickso.

Iš viso per pirmas septynias olimpinių žaidynių dienas buvo nustatyta 220 COVID-19 susirgimų. Tiesa, pačiame olimpiniame kaimelyje buvo išaiškinti tik 26 koronaviruso nešiotojai.

Ispanijos naujienų agentūra EFE penktadienį paskelbė, kad su padidinta COVID-19 užsikrėtimo rizika susidūrė šios šalies vyrų krepšinio rinktinė. Pranešama, kad Marcas Gasolis, Alberto Abalde ir Usmanas Garuba turėjo artimą kontaktą su COVID-19 sergančiu asmeniu. Tiesa, tai nutiko dar prieš olimpines žaidynes, Ispanijos rinktinei viešint Las Vegase.

Tokijuje krepšininkams kiekvieną dieną atliekami COVID-19 testai jokių užsikrėtimo požymių neparodė, tačiau jiems vis tiek Ispanijos atletams taikome dalinė saviizoliacija. Krepšininkai gali treniruotis ir dalyvauti rungtynėse, bet visą kitą laiką privalo likti savo kambariuose, o į rungtynes keliauja atskirai nuo komandos.

Tiesa, bent jau kol kas šie nesklandumai Ispanijos rinktinės iš ritmo neišmušė. Olimpiniame vyrų krepšinio turnyre ispanai 88:77 nugalėjo Japoniją ir 81:71 įveikė Argentiną. Vis trys krepšininkai žaidė abejose rungtynėse. Solidžiausiai iš minėtos trijulės prie komandos pergalių prisidėjo vidutiniškai po 7 taškus per rungtynes renkantis ir beveik po 20 min. aikštėje praleidžiantis M. Gasolis. A. Abalde per dvejas rungtynes pelnė 2, o U. Garuba – 1 tašką.

Trečiąsias grupės etapo rungtynes Ispanija žais sekmadienį. Dvikovoje dėl pirmos vietos C grupėje 2019 m. pasaulio čempionai susitiks su 2017 m. Europos čempionais slovėnais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)