Krepšinio žurnalistas Igoris Durovičius pats ant parketo galėjo įsitikinti Draženo Petrovičiaus neeiliniu talentu, kuomet gūdžiais 1985 metais spalio 5-ąją kadetų rungtynėse regėjo 112 taškų pelniusio jaunojo „Krepšinio Mocarto“ pasirodymą.

Dabar jau savo plunksna I. Durovičius fiksuoja kito krepšinio stebuklo – Luka Dončičiaus – įrodymus.

Dabar turiu prisipažinti, jis mane taip pat nustebino.
Igoris Durovičius

„Slovėnijos krepšinio bendruomenė labai atsargiai vertino A. Sekuličių, kuris prieš perimant Slovėnijos rinktinės vairą kaip vyriausiasis treneris viso labo vadovavo tik Nymburko ERA (Čekija) ekipai.

Dirbti su šia nacionaline komanda jis pradėjo tik gegužės mėnesį, tačiau strategas puikiai pažinojo visus, ypač jaunus, Slovėnijos rinktinės narius, nes prieš tai dirbo jaunimo (U18, U20) rinktinėse.

Ypatingų rezultatų nepasiekta, tačiau jis mokėsi ir laukė savo šanso. Jo sulaukė Europos 2022 m. čempionato atrankos rungtynėse. Negalima sakyti, jog jis be patirties, tačiau bet kokiu atveju, prieš jam pradedant dirbti gegužę netrūko skeptikų ir abejonių.

Dabar turiu prisipažinti, jis mane taip pat nustebino. Beje, įdomi detalė: federacijos generalinis sekretorius Radoslavas Nesterovičius ir prezidentas Matej Erjavecas, aplankydami JAV Luką Dončičių, klausė jo nuomonės apie A. Sekuličių, ar šis tinkamas užimti vyriausiojo rinktinės trenerio kėdę“, – pasakojo I. Durovičius.

Aleksanderis Sekuličius

Anot jo, iki kol L. Dončičius rinktinei neištarė „Taip“, slovėnų krepšinio bendruomenės lūkesčiai buvo kuklūs.

„Su Luka viskas įmanoma! Prisiminkime, kas nutiko slovėnams atrankoje į pasaulio čempionatą, kurioje negalėjo padėti L. Dončičius.

Faktas toks, kad su Luka rinktinė laimėjo 9 rungtynes Europos čempionate Suomijoje ir Turkijoje (2017) bei ketverias Kaune“, – prisiminė slovėnų krepšinio ekspertas.

Kalbėdamas apie olimpinį krepšinio turnyrą, jis išskyrė pirmų rungtynių svarbą.

„Visi galime sutarti, jog C grupėje japonų šansai kukliausi. Rinktinė labai rimtai pažvelgė į pirmą mačą su Argentina ir šiam mačui buvo skirtas didelis dėmesys.

Mūsų paskutinės grupės rungtynės, tikėtina, bus kova dėl 1-os vietos. Kiekvienas supranta, jog turnyre pagrindinė favoritė yra JAV, tad būtų gerai išvengti amerikiečių pirmuose atkrintamųjų etapuose. Tą leistų padaryti užimta 1 vieta grupės varžybose“, – kalbėjo I. Durovičius.

Prisimindamas olimpinį atrankos turnyrą, pašnekovas stebėjosi nuviliančiu Domanto Sabonio pasirodymu.

„Kaune, manau, Lietuva paliko gana silpnos komandos įvaizdį ir atvirkščiai, slovėnai su L. Dončičiumi sužaidė labai solidžiai. Asmeniškai mane labiausiai nuvylė D. Sabonis, kuris už Atlanto turėjo tiek daug puikių rungtynių“, – kalbėjo krepšinio žurnalistas.

Primename, 22 metų Luka Dončičius pelnė 48 taškus ir padėjo Slovėnijos nacionalinei ekipai Tokijo olimpiados starte 118:100 sutriuškinti pasaulio vicečempionus argentiniečius.

C grupėje ketvirtadienį Slovėnija susitiks su japonais, Ispanija egzaminuos argentiniečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)