20-ies metų sulaukęs įžaidėjas prognozėje minimas ties 44-u šaukimu, priklausančiu Bruklino „Nets“ ekipai. Originaliai šio pasirinkimo teisė priklausė Domanto Sabonio atstovaujamam Indianos „Pacers“ klubui, perleidusiam šaukimą Bruklino organizacijai dar 2016-ų liepą atliktuose Thaddeuso Youngo ir Cariso LeVerto mainuose.

Jokubaitis Bruklino klubui gali tapti itin patraukliu dėl santykinai žemos vertės potencialaus NBA kontrakto. Net 119 milijonų JAV dolerių Kevinui Durantui, Jamesui Hardenui ir Kyrie Irvingui ateinančiame sezone išmokėsianti organizacija yra smarkiai finansiškai suvaržyta algų kepurės viršijimo.

Dar 17,4 milijono dolerių „Nets“ ateinančiame sezone paklos snaiperiui Joe Harrisui, o atsarginio komandos įžaidėjo vaidmenyje sezoną pradėjęs bet dar jo pradžioje sunkią traumą gavęs Spenceris Dinwiddie kitam sezonui turi žaidėjo teisę pratęsti kontraktą su klubu 12,3 milijono vertės bei vieno sezono trukmės sutarčiai.

NBA ekspertai beveik neabejoja, jog nepaisydamas sunkios traumos Dinwiddie pasinaudos teise nutraukti kontraktą su Bruklino klubu ir tapti neapribotu laisvuoju agentu. Pastarųjų rinkoje įžaidėjui pelningas sutartis pasiūlyti gali jo pozicijos krepšininkų ieškosiantys Niujorko „Knicks“ ir Čikagos „Bulls“, tad „Nets“ išsaugoti nuo 2016-ų klube rungtyniaujantį žaidėją gali būti per sunku.

Antrasis naujokų biržos ratas gali tapti Bruklino komandos keliu užpildyti savo sudėtį minimaliais finansiniais kaštais atsieisiančiais jaunais krepšininkais. Kiekvieno pirmojo rato šaukimo naujoko kontraktas priklauso nuo jo eilės numerio – pasirašydami sutartis su šiais naujokais NBA klubai negali derėtis dėl kontrakto sumos.

Jei NBA organizacija nori pasirašyti sutartį su antrajame rate pašauktu krepšininku, ji gali jam siūlyti bet kokią sumą, kuri būtų ne mažesnė nei minimalus lygos žaidėjo atlyginimas. Pastarajame sezone ši suma siekė kiek daugiau nei 560 tūkst. JAV dolerių.

Kadangi „Nets“ jau yra viršijusi nustatytą algų kepurę, klubas yra priverstas mokėti papildomą nuobaudą už kiekvieną pasirašytuose kontraktuose sumokėsimą dolerį. Galimybė už minimalią sumą į savo sudėtį pasikviesti komandai reikalingos pozicijos krepšininką gali sudominti Bruklino klubą ir paskatinti jį pasikviesti lietuvį į NBA lygą jau šio tarpsezonio metu.

Jeigu toks scenarijus taptų realybe, 750 tūkst. JAV dolerių siekianti išpirka už Jokubaitį atitektų Kauno „Žalgiriui“. Jei Jokubaitis į NBA persikeltų po kito sezono ar vėliau, ši kompensacija atitektų Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcai“.

Geriausiu jaunuojo pastarojo sezono LKL krepšininku išrinktas įžaidėjas vietinėse pirmenybėse pasižymėjo 8 taškų, 1,6 atkovoto kamuolio ir 4 rezultatyvių perdavimų vidurkiais. Eurolygoje jo fiksuoti skaičiai siekė 7 taškus, 1,7 atkovoto kamuolio ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

ESPN ekspertai prognozuoja, jog pirmuoju šaukimu artėjančioje biržoje Detroito „Pistons“ pasirinks Oklahomos valstijos universiteto įžaidėją Cade'ą Cunninghamą. Antrasis šaukimas, priklausantis Hjustono „Rockets“, numatomas G-lygoje rungtyniavusiam gynėjui Jalenui Greenui, trečiasis – USC aukštaūgiui Evanui Mobley, kurį ekspertai mato vykstantį į Klivlando „Cavaliers“.

Aukščiausiai paminėtu europiečiu išlieka Mičigano universitete studijavęs vokietis Franzas Wagneris. NBA lygoje rungtyniaujančio Moritzo jaunesniajam broliui spėjamas aukštas devintas šaukimas, kuriuo pasinaudos Sakramento „Kings“. Savo pavardes pirmajame rate išgirsti turėtų ir turkas Alperenas Sengunas (12-as šaukimas, San Antonijaus „Spurs“) bei ispanas Usmanas Garuba (18-as šaukimas, Oklahomos „Thunder“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)