Ketvirtadienį iš olimpinės rinktinės išbrauktas į COVID-19 saugumo protokolą įtrauktas Bradley Bealas, kuriam laikui iš rikiuotės iškrito ir Jerami Grantas, nors strategas Greggas Popovichius išreiškė viltį, jog aukštaūgis galės padėti komandai.

Paskutinis JAV rinktinės testas numatytas sekmadienį su Ispanijos rinktine, o pirmadienį suplanuotas komandos skrydis į Japoniją.

„Bendras mūsų tikslas toks, jog stengiamės likti saugūs ir sėkmingai pasiekti Tokijų. Tuo pačiu siekiame kuo geriau pasiruošti olimpinėms žaidynėms. Stengiamės likti budrūs, kad ir ką bedarytume ar kur beeitume“, – spaudos konferencijoje teigė G. Popovichius.

B. Bealas savaitės pradžioje teigė, jog žaisti olimpinėje rinktinėje yra jo vaikystės svajonė.

Komandos draugas Bamas Adebayo teigė, jog krepšininkas nejaučia jokių simptomų.

„Bjauriai jaučiuosi dėl Bealo. Mes visi taip jaučiamės... Tai jo vaikystės svajonė nuo tada, kai buvo mažas berniukas. Jis žaidė puikiai, o jam ir jo šeimai tai didelis smūgis.

Mes dėl to jaučiamės tiesiog siaubingai“, – pridūrė JAV rinktinės strategas.

Anot ESPN, „burbulo“ sąlygomis JAV rinktinės žaidėjų judėjimas yra apribotas, tačiau jie laisvai gali judėti po viešbutį ir kazino. Bet kokiu atveju visi žaidėjai kasdien yra testuojami.

Rinktinei bus ieškoma B. Bealo pamaina, G. Popovichius išreiškė abejones dėl naujo žaidėjo sportinės formos.

Šiuo metu dalis krepšininkų atostogauja, ilsisi ir tiesiog nesitreniruoja.

„Turime įsitikinti, jog naujas žaidėjas bus pakankamos sportinės formos, nes mes neturime laiko, atvykę į Japoniją iki turnyro pradžios mes turėsime vos dvi treniruotes. Mums reikia žmogaus, kuris galėtų greitai prisitaikyti“, – teigė JAV komandos vairininkas.

Primename, antradienį naktį JAV krepšinio rinktinė (108:80 33:19, 25:23, 23:20, 27:18) sutriuškino Argentiną bei po dviejų pralaimėjimų pasiekė pirmą pergalę kontrolinių rungtynių cikle.

JAV rinktinė blankiai pradėjo draugiškų dvikovų seriją. Pirmoje akistatoje G. Popovichiaus auklėtiniai 87:90 (23:22, 20:19, 21:25, 23:24) nusileido Nigerijai, antrame susitikime 83:91 (27:24, 19:13, 18:32, 19:22) turėjo pripažinti Australijos ekipos pranašumą.

Olimpinės žaidynės Tokijuje prasidės liepos 23-ąją.

Čempionės titulą ginsianti JAV komanda turnyrą pradės A grupėje su Prancūzija, Iranu ir Čekija.

B grupėje žais Australija, Vokietija, Nigerija ir Italija, o C grupėje – Argentina, Japonija, Ispanija ir Slovėnija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)