„Kai pradėjome šią stovyklą prieš septynerius metus, galvojome apie vienos vasaros projektą, tačiau labai nuostabu, kad jis vyksta jau tiek ilgai ir, manau, dar vyks ne vienerius metus, – sakė Lietuvos rinktinės puolėjas M. Kuzminskas. – Vaikai greitai užsipildo vietas, o pas mus griežtai ribojamas dalyvių skaičius.

Krepšininko karjera nėra labai ilga ir tų šansų dalyvauti Olimpinėse žaidynėse ir kažką laimėti su rinktine yra mažai, kas žino, galbūt man tai paskutinis šansas ten patekti.
Mindaugas Kuzminskas

Visų pirma, dėl saugumo, o antra priežastis, jog vaikai gautų daug trenerių dėmesio. Mes orientuojamės į kokybę, o ne kiekybę. Stovykloje atkartojame profesionalų ritmą, yra rytinė treniruotė, pietų miegas, vakarinė treniruotė, sveika mityba, disciplina. Taip vaikai prisiliečia prie profesionalų krepšinio“.

Pats M. Kuzminskas šiais metais stovykloje turėjo atlikti daugiau svečio vaidmenį, tačiau po nesėkmės Olimpiniame atrankos turnyre Kaune, galėjo stovykloje praleisti daugiau laiko.

„Labai gaila dėl iššvaistytos gyvenimo galimybės. Krepšininko karjera nėra labai ilga ir tų šansų dalyvauti Olimpinėse žaidynėse ir kažką laimėti su rinktine yra mažai, kas žino, galbūt man tai paskutinis šansas ten patekti, – kalbėjo M.Kuzminskas. – Apmaudu dar ypač dėl to, kad turėjome savo sirgalių armiją už nugaros.

Laimime kaip komanda, pralaimime kaip komanda taip pat, todėl nėra kažko vieno ar kelių kaltų. Pirmąkart teko rinktinės žaidimą stebėti nuo suolo neprisidedant aikštelėje, tačiau rinktinėje savo ego turi nustumti į šoną vardan ekipos tikslų.

Dabar galima daug spekuliuoti kas būtų, jeigu būtų, apie tai pagalvoju kasdien, bet reikia žiūrėti į priekį“.

Kasdien stovykloje patarimus jauniesiems krepšininkams dalino Mindaugo brolis, ULEB čempionas Saulius Kuzminskas, LKL čempionas ir ULEB taurės laimėtojas Povilas Čukinas, fizinio rengimo treneris Eivydas Navašinskas.

„Ir vėl Druskininkuose gavome geriausias sąlygas dirbti ir tobulėti, – pasakojo vienas iš stovyklos organizatorių S.Kuzminskas. – Turėjome dvi grupes vaikinų ir puikiai padirbėjome. Tobulinome įvairius individualius judesius aikštėje, skatinome žaidimą du prieš du, trys prieš tris.

Nepamiršome ir fizinio rengimo pratybų, kur tiek lauke, tiek salėje galėjome mokytis, ką reikia labiausiai tobulinti vasarą. Ir, žinoma, pramogos, be kurių, manau, neįvyksta nei viena stovykla. „NBA 2K“ turnyrai viešbutyje „Galia“, keliavome į Druskininkų vandens parką, turėjome itin įdomias diskusijas krepšinio temomis ir, manau, kad vaikinai labai daug sužinojo.“

Šįkart stovykloje dalyvavo ir kandidato į Lietuvos krepšinio federacijos postą Roberto Javtoko sūnus bei Lietuvos krepšinio lygos rekordininko Mindaugo Lukauskio atžala. Stovyklos organizatoriai neabejoja, kad po metų jaunuosius krepšininkus galės pakviesti jau ir į aštuntą krepšinio stovyklą.

„Tiek aš, tiek stovykloje dalyvavę treneriai žino, kad per savaitę šie jaunuoliai dar netaps NBA lygio žaidėjais, tačiau jiems parodėme daugybę pratimų, o dabar viskas atiduota į jų rankas. Jeigu jie visą vasarą tobulins savo įgūdžius, tai į sporto mokyklas sugrįš tikrai patobulėję.

Dabar ir mes šiek tiek pailsėsime, o tada kibsime į darbus ir pradėsime ruoštis 2022 metų krepšinio stovyklai, – kalbėjo P.Čukinas. – Kiekvienais metais norime kelti stovyklos lygį ir vaikinams pateikti kuo geresnes sąlygas.

Ačiū ir mūsų rėmėjams – „UNIQA unikalus mineralinis vanduo“ už vandenį, o „Biofarmacija“ už vitaminus. Nežadame sustoti, kad kitais metais dar viskas būtų aukštesniu lygiu. Jau kelis metus stovykloje dalyvauja ir keli vaikai iš užsienio, todėl turime minčių šią stovyklą padaryti dar labiau tarptautinę, kad joje galėtų tobulėti ir daugiau jaunųjų krepšininkų iš svečių šalių“.

Stovyklos dalyviai toliau sportuos individualiai bei kiekvienas atskirai ir prisijungs prie savo krepšinio mokyklų komandų, o stovyklos organizatorius M.Kuzminskas jau kitą mėnesį prisijungs prie Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos treniruočių.

„Labai džiaugiuosi grįždamas į Eurolygą ir galėdamas rungtyniauti „Zenit“ komandoje, tai bus jau 10 sezonas stipriausioje Europos lygoje, – pasakojo M.Kuzminskas. – Sprendimas žengti žingsnelį atgal, kad po to dėčiau du į priekį pasiteisino.

Buvo nuostabūs pusantrų metų Krasnodare žaidybine prasme, visada liksiu dėkingas Ginui Rutkauskui už šią galimybę. Šį tarpsezonį dalis gandų buvo teisingi (apie „Monaco“ ir „Valencia“ komandas, – red. past.), rinkausi tarp dviejų Eurolygos ir dviejų Europos taurės komandų ir šįkart sprendimas buvo gan lengvas, nors ir labai ankstyvoje vasaros fazėje. Galiu pasakyti, jog pasiūlymų iš Lietuvos komandų nebuvo“.

Kiekvienas stovyklos dalyvis gavo „Nike“ aprangas, o geriausi stovyklos krepšininkai, kurie pasižymėjo įvairiose rungtyse, buvo apdovanoti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ir Krasnodaro „Lokomotiv“ klubo dovanomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)