Lemiamu momentu prancūzai liko be savo ryškiausios žvaigždės, penktą pražangą likus 2 min. 42 sek. penktą pražangą užsidirbusio 219 сm ūgio Victoro Wembanayamos.

Iki tol 22 taškus pelnęs, 8 kamuolius atkovojęs ir 8 metimus blokavęs puolėjas nuo atsarginių suolo stebėjo, kaip likus 29 sek. jo komandos draugai sumažina atsilikimą iki 2 taškų, tačiau daugiau progų rengti atakos nebegauna, nes amerikiečiai atsikovoja keletą kamuolių puolime po netaiklių metimų.

JAV rinktinė turnyre laimėjo visas 7 žaistas rungtynes. Rezultatyviausiai finale jos gretose žaidė po 16 taškų surinkę Kennethas Loftonas ir Jadenas Ivey. Turnyro MVP tapo 10 taškų finale surinkęs 213 cm ūgio Chetas Holmgrenas.

Be V. Wembanayamos, prancūzų gretose išsiskyrė 13 taškų surinkęs Louisas Lesmondas ir 12 taškų pridėjęs Clementas Frischas.

Bronza čempionate atiteko Kanados rinktinei, kuri rungtynėse dėl trečios vietos 101:92 pranoko Serbiją.

Lietuvos komanda galutinėje rikiuotėje užėmė 6 vietą tarp 16 ekipų. Grupėje lietuviai nusileido Kanadai, įveikė Senegalą ir Japoniją, aštuntfinalyje pranoko Iraną, o ketvirtfinalyje apmaudžiai po pratęsimo turėjo pripažinti Prancūzijos ekipos pranašumą.

Pusfinalyje dėl 5-8 vietų lietuviai 107:81 sutriuškino Argentiną, o rungtynėse dėl 5 vietos ir vėl neatlaikė įtampos ir po pratęsimo 86:81 nusileido Ispanijai.

Į turnyro simbolinį penketą buvo išrinkti prancūzas B. Wembanayama, amerikiečiai Ch. Holmgrenas ir J. Ivey, serbas Nikola Jovičius ir kanadietis Zachas Edey.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)