Ketvirtfinalyje po pratęsimo 79:84 nusileidę vienais iš turnyro favoritų laikomiems Prancūzijos bendraamžiams, Lietuvos krepšininkai rado jėęgų ir motyvacijos tęsti kovą pasaulio čempionate.

Rungtynėse dėl 5-8 vietų Gedimino Petrausko treniruojama Lietuvos rinktinė susitiko su Argentinos krepšininkais. Pastarieji ketvirtfinalyje 83:89 nusileido serbams, o šį kartą neprilygo ir lietuviams.

Galingai rungtynes pradėję jaunieji Lietuvos krepšininkai įpusėjus pirmam kėliniui po įspūdingo Ąžuolo Tubelio dėjimo ir tolimo Dominyko Stenionio pataikymo pirmavo 24:5.

Nors vėliau argentiniečiams pavyko kiek pristabdyti lietuviusm tačiau po pirmų 10 minučių Lietuvos rinktinė pirmavo 34:14. Tiesa, antrame kėlinyje lietuvių pranašumas kiek aptirpo, bet prieš ilgąją pertrauką Lietuvos komanda pirmavo 58:43.

Po lygaus trečio kėlinio lietuviai išsaugojo 15 taškų persvarą, o baigiantis dvikovai ją dar labiau padidino ir šventė įtikinamą pergalę 107:81.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 22 taškus surinkęs ir 7 rezultatyvius perdavimus atlikęs D. Stenionis. 14 taškų įmetė Liutauras Lelevičius, 11 - Jokūbas Rubinas, po 10 - Augustas Marčiulionis ir Mantas Rubštavicius. Ą. Tubelis pelnė 9 taškus, atkovojo 7 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 3 kamuolius.

Argentinos rinktinėje pasižymėjo 21 tašką surinkęs Franco Javieras Mendezas.

Lietuvos rinktinė rytoj dėl 5-os vietos grumsis su Ispanijos ekipa, o Argentina čempionatą užbaigs dvikova su Senegalo komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)