Geriau dvikovą pradėję lietuviai antrajame kėlinyje paleido iniciatyvą iš savo rankų ir įsivėlė į dvikovą taškas į tašką. Trečiojo ketvirčio pabaigoje Prancūzijos rinktinė mėgino pabėgti į priekį ir turėjo 6 taškų persvarą, tačiau Dominyko Stenionio sėkmingo žaidimo dėka mūsų šalies nacionalinė ekipa išlygino rezultatą ir šovė į priekį 60:55.

Varžovai baltos vėliavos nekėlė ir sugrąžino intrigą vėl įveldami lietuvius į artimą kovą.

Lietuviai turėjo galimybę laimėti dvikovos pabaigoje, kai rezultatas buvo lygus 69:69, tačiau tris paskutines atakas iš eilės suklydo Augustas Marčiulionis ir dvikova persikėlė į pratęsimą.

Papildomas 5 min. lietuviai įgriuvo į gilią duobę negalėdami pelnyti taškų, o prancūzai atsakė spurtu 8:0 ir taip nulėmė dvikovos baigtį.

Lietuva: Ąžuolas Tubelis 19 (13 atk.k.), Dominykas Stenionis ir Mantas Rubštavičius po 14, Augustas Marčiulionis ir Hubertas Pivorius po 9, Motiejus Krivas 4, Liutauras Lelevičius ir Jokūbas Rubinas po 3, Edgaras Preibys ir Rokas Jocius po 2.

Prancūzija: Matthew Stazelis 23, Victoras Wembanyama 20, Lucas Ugolinas 11, Clementas Frishas 10, Armelis Traore 6.

Pusfinalyje Prancūzijos devyniolikmečių laukia Argentinos ir Serbijos ketvirtfinalio poros laimėtojai. Lietuviai toliau kovos dėl 5-8 pozicijų.

Kitas ketvirtfinalio poras sudaro JAV – Senegalas ir Kanada – Ispanija.

Gedimino Petrausko treniruojama Lietuvos rinktinė čempionatą pradėjo A grupėje, kurioje nusileido Kanadai, įveikė Japoniją ir Senegalą bei užėmė antrąją vietą. Aštuntfinalio etape lietuviai nepaliko vilčių Irano bendraamžiams – 96:53.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)