Liepos 15-17 dienomis uostamiestis priims FIBA 3x3 U23 Tautų Lygą, o to paties mėnesio pabaigoje – 30-31 d. – čia bus surengtas Moterų pasaulio serijos etapas.

Tautų Lyga vyksta šešiais etapais – trys iš jų vyks būtent Lietuvoje. Daugiausiai įskaitinių taškų per šešis etapus surinkusi komanda galiausiai taps Tautų Lygos nugalėtoja.

Lietuviai rungtyniaus „Europe 2“ konferencijoje. Be mūsų šalies krepšininkų į Klaipėdą atvyks ir Baltarusijos, Graikijos, Latvijos, Rumunijos bei Ukrainos nacionalinės ekipos.

Lietuvos U23 rinktinei šiame turnyre atstovaus Adomas Sidarevičius, Gabrielius Čelka, Eimantas Žilius ir Ernestas Sederevičius. Pastarasis aktyviai į trijulių krepšinį įsitraukė tik šiemet, tačiau džiaugiasi staiga atsiradusiomis galimybėmis.

„Jau praeitą savaitgalį mūsų ketvertą susikvietė Dainius Novickas, su juo pradėjome ruoštis. Dalyvavome kvalifikacijoje į „Hoptrans 3x3“, susižaisti galėjome jau ten. Norime laimėti. Žaisime namuose, todėl turėsime didelį pranašumą.

Man 3x3 krepšinis visąlaik patiko, bet neturėdavau galimybės pasirodyti. Pasibaigus sezonui sudalyvavau keliuose turnyruose Rusijoje. Tai gera galimybė pasirodyti, o tuo pačiu man šis krepšinis patinka. Žaisdamas 3x3, ruošiesi ir 5x5 krepšiniui, nes tobulėji individualiai“, – savo pastarųjų mėnesių patirtį apibūdino E. Sederevičius.

FIBA 3x3 U23 Tautų Lygoje rungtyniaus ir Lietuvos merginų rinktinė. Jos sudėtyje yra šešios pavardės – Martyna Petrėnaitė, Livija Sakevičiūtė, Eglė Zabotkaitė, Justina Miknaitė, Saulė Mikelionytė ir Deimantė Žukaitė. Merginos jau ruošiasi artėjantiems iššūkiams dalyvaudamos užsienyje vykstančiuose turnyruose, kur jos žaidžia po Šakių „Gulbelės“ vėliava.

Kitas moterų trijulių krepšiniui svarbus įvykis – liepos 30-31 d. Lietuvoje vyksiantis Moterų pasaulio serijos etapas. Šiose varžybose rungiasi nacionalinės komandos, atvyks ir olimpinėse žaidynėse dalyvausiančių ekipų, o kvietimą ten žaisti gavo ir Lietuvos rinktinė su Kamile Nacickaite priešakyje.

„Labai visos džiaugiamės patekimu į Europos čempionatą, tai tikrai didelis įvykis, – kalbėjo rinktinės lyderė K. Nacickaitė. – Vis tiek įsirašėme į istoriją, nes padėjome kažkokį pagrindą moterų 3x3 krepšiniui.

Kalbant apie šį turnyrą, malonu, kad po didžiulio susidomėjimo „Hoptrans 3x3“ vyrų turnyru, sudaromos sąlygos čia turėti ir moterų masterį. Džiugu, kad viskas gavosi, organizatoriai nenuleido rankų ir, ypatingai dėl to, kad patekome į Europos čempionatą, gauname didelį pasitikėjiimą.“

Prie turnyro organizavimo prisideda ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF), o tai, kad tokio lygio varžybos rengiamos Klaipėdoje, yra susiję ir su neseniai lietuvių iškovotu kelialapiu į Europos čempionatą, kuriame mūsų šalies ekipą matysime pirmąkart nuo 2014-ųjų.

„Pagaliau susibūrė pajėgi moterų rinktinė, kuri pateko į Europos čempionatą, o jam reikia ruoštis, – sakė 3x3 asociacijos steigėjas Rolandas Skaisgirys. – Su FIBA sutarėme čia daryti moterų masterį.

Tuo reikia džiaugtis – galbūt susidomėjimas moterų krepšiniu dar labiau išaugs ir turėsime bent keletą komandų. Tai tik pradžia.“

Visų šių turnyrų metu „Hoptrans“ arena bus atvira visiems norintiems trijulių krepšinį stebėti gyvai, kadangi įėjimas į 1,5 tūkst. aistruolių talpinančią areną – nemokamas.

Tam reikalinga registracija, kurią galima atlikti „Tiketa“ arba renginio vietoje – Klaipėdos piliavietėje. Taip pat viską galima stebėti ir per naujos kartos televiziją GO3.

"Hoptrans" lauko arena / FOTO: LKF
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)