Nuo 2018 metų Lietuvos čempionų sistemai priklausantis 204 cm ūgio krepšininkas daugiausiai laiko praleido rungtyniaudamas Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) žaidžiančioje „Žalgirio“ dublerių komandoje, tačiau 2020–2021 m. sezone spėjo debiutuoti ir „Betsafe–LKL“ čempionate.

Praėjusį sezoną NKL pirmenybėse P.Murauskas sužaidė 28-erias rungtynes ir vidutiniškai per 22 min. fiksavo 10,2 taško, 3,5 atkovoto kamuolio bei 1,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Dar naudingesnis kaunietis buvo Eurolygos jaunimo turnyro finaliniame etape, kur per trejas rungtynes rinko 16,3 taško, 4,7 atkovoto kamuolio ir 15 naudingumo balo statistiką.

Tuo metu Vilniaus „Ryto“ dukterinėse komandose rungtyniavęs ir sostinėje nuo mažens augęs 23-ejų Karolis Giedraitis atsisveikina su klubu.

Regionų krepšinio lygoje 2015 m. su „Ryto“ jaunimo komanda debiutavęs vilnietis kasmet dėdavo žingsnį į priekį. Jau kitą sezoną į NKL persikėlęs ir trejus metus Vilniaus „Perlo Energijoje“ praleidęs gynėjas 2018-2019 m. sezone buvo vienas pagrindinių jos vedlių. K. Giedraitis pelnė po 17,8 taško, atliko 3,8 rezultatyvaus perdavimo bei rinko 14,3 naudingumo balo.

Gynėjas pagrindinėje „Ryto“ komandoje debiutavo 2019-2020 m. sezone ir per 19 sužaistų mačų vietiniame fronte vidutiniškai rinko po 3,1 taško.

„Karolis yra sunkiai dirbantis krepšininkas, tikras vilnietis, kuris užaugo „Ryto“ sistemoje. Kaip jaunam žaidėjui, jam reikia kuo daugiau žaidimo laiko, tad geresnės galimybės Karoliui progresuoti ateinantį sezoną bus kitoje ekipoje. Sakome „ačiū“ jam už visus šiuos metus ir ateityje lauksime sugrįžtant į Vilnių“, – teigė „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas.

Prieš praėjusio sezono startą 194 cm gynėjas buvo paskolintas Pasvalio „Pieno žvaigždėms“. Per 33-ejas „Betsafe–LKL“ rungtynes K. Giedraitis fiksavo 8,2 taško, 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir 6,7 naudingumo balo rodiklius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)