Gedimino Petrausko treniruojama Lietuvos rinktinė pradėjo rungtynes spurtu 10:0 ir nors varžovams pirmo kėlinio viduryje pavyko sumažinti atsilikimą iki 4 taškų (11:15), bet dar vienas spurtas 13:2 lėmė, kad po pirmo kėlinio lietuviai pirmavo 28:13.

Lietuviai nemažino apsukų ir antrame kėlinyje. 11 min. po įspūdingo Ąžuolo Tubelio dėjimo Lietuvos rinktinės persvara išaugo iki 22 taškų (35:13), o po dviejų kėlinių lietuviai pirmavo 57:32.

Po pertraukos Lietuvos krepšininkai ir toliau neleido suabejoti savo pranašumu. 28 min. lietuviai pirmavo 78:37 ir nors ketvirtame kėlinyje persvara šiek tiek sumažėjo, tačiau jokių klausimų dėl rungtynių baigties nekilo.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė po 15 taškų pelnę Ą. Tubelis ir Liutauras Lelevičius, 13 pridėjo Augustas Marčiulionis, 10 - Edgaras Preibys. Japonijos komandoje pasižymėjo po 10 taškų surinkę Atsuya Ogawa ir Johnas Harperis Jr.

Iškovoję dvi pergales ir patyrę vieną nesėkmę Lietuvos krepšininkai A grupėje užėmė antrą vietą. Pirmoje vietoje finišavo visas trejas rungtynes laimėję kanadiečiai, trečioje – Senegalo krepšininkai. Japonijos krepšininkai pralaimėjo visas trejas rungtynes ir grupėje liko ketvirti.

Iš viso čempionate varžosi 16 rinktinių. Į aštuntfinalį pateko visos turnyro komandos. Atkrintamosiose varžybose lietuvių grupės komandos pagal užimtas vietas buvo suporuotos su B grupės ekipomis – Puerto Riku, Iranu, Serbija ir Latvija.

Sužaidus visas rungtynes paaiškėjo, kad lietuviai aštuntfinalyje žais su Irano komanda, kuri B grupėje liko trečia (1 pergalė/2 nesėkmės).

Rungtynės vyks trečiadienį, liepos 7 d., 15 val.

Pergalės prieš Iraną atveju lietuviai susirems su Prancūzijos – Malio rinktinių aštuntfinalio poros laimėtojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)