Slovėnija tapo devintąja Tokijo olimpinių žaidynių krepšinio turnyro dalyve, lemiamame mūšyje 96:85 (28:24, 24:28, 28:17, 16:16) pranokusi Lietuvos nacionalinę komandą.

Naudingiausiu finalo žaidėju be jokios abejonės pripažintas Luka Dončičius, pasižymėjęs trigubu dubliu – jis sušveitė net 31 tašką (12/18 dvitaškiai, 1/5 tritaškis, 4/5 baudos), atliko 13 rezultatyvių perdavimų ir sugriebė 11 atšokusių kamuolių.

„Neturėjome daug laiko, tačiau sunkiai dirbome, jog pasiektume savo tikslą – pirmą vietą Kaune. Mes tą padarėme.

Komanda pasižymėjo neįtikėtina atmosfera, kiekvienas sunkiai kovojome aikštėje ir turime bilietą į olimpiadą“, – po mačo spaudos konferencijoje kalbėjo L. Dončičius.

Dalaso „Mavericks“ žvaigždė buvo paklaustas apie asmeninį pasirodymą ir įvertinimą – finalo MVP apdovanojimą.

„Tai visiškai nesvarbu ir man nerūpi MVP apdovanojimas. Mūsų šalis pirmą kartą olimpinėse žaidynėse, tai yra svarbiausia.

Kiekvienas vaikas svajoja kada nors dalyvauti olimpinėse, aš taip pat ne išimtis, svajojau kada nors ten atsidurti. Svajonė išsipildė, sunkiai kovojome ir mes nusipelnėme būti ten“, – teigė L. Dončičius.

Netrukus jam atsakinėjant į dar vieną klausimą į spaudos konferencijų salę įsiveržė būrys švenčiančių Slovėnijos krepšininkų. Dalis jų nė neketino slėpti alaus skardinių. Netrukus Luka Dončičius prisijugė prie komandos draugų skanduočių ir pusę minutės spaudos konferencijų kambaryje aidėjo slovėniškos skanduotės.

„Atmosfera čia tobula. Mes visada kartu – ir aikštėje, ir už jos ribų. Turime nuostabius krepšininkus. Tai tiesiog fantastiška komanda.

Ne aš, o mūsų komanda kuria naują šalies krepšinio istoriją. Mūsų tikslas buvo pakliūti į olimpines žaidynes, o vėliau nuo pergalės čia galime žiūrėti toliau“, – teigė L. Dončičius.


Slovėnų laukia debiutas ant olimpinio parketo.

Primename, kad Lietuvos rinktinė atrankos turnyro pusfinalyje 88:69 įveikė Lenkiją, prieš tai grupių etape susirinko pergales prieš Venesuelą (76:65) ir Pietų Korėją (96:57).

Slovėnija Kaune paeiliui nurungė Angolą (118:68), Lenkiją (112:77) ir Venesuelą (98:70).

Tokijo olimpinės žaidynės vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis. Slovėnija jas pradės C grupėje su Ispanija, Argentina ir šeimininke Japonija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)