Antrose A grupės rungtynėse lietuviai po permainingos kovos 78:73 (21:15, 23:17, 17:22, 17:19) palaužė bendraamžius iš Senegalo.

Įpusėjus trečiajam kėliniui lietuviai turėjo 13 taškų persvarą (54:41), tačiau ketvirtajame ją iššvaistė ir mačui artėjant prie pabaigos leido afrikiečiams išsiveržti į priekį.

Visgi paskutinę minutę lietuviai sužaidė kiek tiksliau, o varžovai savo situaciją galutinai susikomplikavo po nesportinės Khalifo Ababacaro Diopo pražangos, užfiksuotos likus žaisti 11 sek., kai komandas dar skyrė tik 1 taškas (72:71).

Rezultatyviausi lietuvių gretose buvo po 14 taškų surinkę Mantas Rubštavičius ir Dominykas Stenionis, 10 taškų pridėjo Motiejus Krivas, o 9 – Liutauras Lelevičius.

Dar po 8 taškus surinko Hubertas Pivorius, Jokūbas Rubinas ir Ąžuolas Tubelis (6 atk. kam.).

Pirmose rungtynėse nesulaikomai žaidęs Ą. Tubelis šį karta nebuvo toks dominuojantis, įtakos jo žaidimui galėjo turėti ir rungtynių pradžioje skausmingai kryptelėta čiurna. Puolėjas realizavo tik 3 iš 13 metimų iš žaidimo.

Senegalo komandoje išsiskyrė „Barcelonos“ klubui priklausantis 214 cm ūgio Ibou Dianko Badji, pelnęs 23 taškus, atkovojęs 14 kamuolių ir surinkęs 34 efektyvumo balus.

Primename, kad pirmąją turnyro dieną lietuviai 71:80 pralaimėjo Kanadai, o Senegalas 76:71 nugalėjo Japonijos krepšininkus.

Sekmadienį kanadiečiai japonus įveikė 100:75 ir grupėje pirmauja su dviem pergalėmis.

Lietuviams grupės varžybose Daugpilyje liko sužaisti su japonais.

Iš viso čempionate varžosi 16 rinktinių. Į aštuntfinalį pateks visos turnyro komandos. Atkrintamosiose varžybose lietuvių grupės komandos pagal užimtas vietas bus suporuotos su B grupės ekipomis – Puerto Riku, Iranu, Serbija ir Latvija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)