„Patys matėte, koks buvo gynybos intensyvumas pirmoje rungtynių dalyje ir antroje. Nelabai suprantame, kodėl mes to neįvykdėme pirmoje dalyje ir praleidome tiek daug taškų. Akivaizdu, kad antroje pusėje gynybos dėka mes laimėjome rungtynes, buvo neblogų atkarpų ir puolime“, – po pergalės šeštadienį kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonas.

Šeštadienio vakarą Kaune sužaistas antrasis olimpinės atrankos turnyro pusfinalis. Jame Lietuvos krepšininkai 88:69 (23:19, 23:26, 16:6, 26:18) pranoko Lenkijos rinktinę ir prasibrovė į finalą.

Paklaustas, kodėl tiek lerdvės puolime turėjo lenkų lyderis A.J. Slaughteris, pelnęs 19 taškų, M. Kalnietis bedė pirštu į asmeninės gynybos spragas. „Kartais trūkdavo susikalbėjimo ir tarp kelių mūsų žmonių. Per pertrauką išsprendėme tai, kuo jie mus baudė, nors ir prieš rungtynes turėjome tą informaciją. Kai išpildome, viskas ir išeina“.

Iš kur atsiranda tokios klaidos kaip Roko Jokubaičio, kuomet trečiame kėlinyje vietoje to, kad užbaigtų metimą nuo trijų taškų linijos, pašokęs į orą gynėjas persigalvojo ir atliko perdavimą Eimantui Bendžiui?

„Nesinori teisintis, kad žaidžiame vos kelios savaitės. Visi žaidžia kepšinį tik kelias savaites. Daug šlifuojant, dirbant, tokios klaidos eliminuojamos. Trūksta ir šaltos galvos, bet ji ateina ir nuo pojūčio – dauguma krepšininkų nėra žaidę vieni su kitais“, – aiškino nacionalinės ekipos senbuvis.

Jis tvirtino, kad puikiai ir anksčiau įsivaizdavo Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno tandemą aikštėje: „Kartais dėl to sunkiau gynyboje, bet varžovai taip pat turi spręsti problemą, kaip susitvarkyti su mūsų dviem dideliais. Tas rezutatas priklauso, ar mums apsimoka su jais abiem žaisti“.

23 min. rungtyniavusio Lietuvos rinktinės įžaidėjo sąskaitoje – 14 taškų (3/4 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai 2/2 baudos), 2 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 1 pražanga, viena klaida ir 18 naudngumo balų. Ar jis patenkintas asmenine sportine forma?

„35 metai man. Man svarbu, kad žaidžiame atrankoje, turime šansą patekti į olimpiadą. O mano asmeninė forma nelabai domina, jei kuo galiu prisidėti, esu laimingas“, – šyptelėjo M. Kalnietis.

Paklaustas apie finalą, jis tvirtino, kad gerbia varžovus, tačiau jų nebijo: „Slovėnai demonstruoja uraganinį puolimą, žaidžia atsipalaidavę, toks stilius jiems parankus. Mes gerbiame Slovėniją, bet jų nebijome, eisime kautis dėl to kelialapio. Treneriai šiąnakt nemiegos, žaidimo planas bus pristatytas iš pat ryto“.

Didysis atrankos finalas tarp Lietuvos ir Slovėnijos rinktinių, kur nugalėtojai ir pateks į Tokijo olimpines žaidynes, vyks sekmadienį 19 val. 30 min.

Lietuviai gina unikalią seriją – jie dar nėra praleidę nė vieno olimpinio krepšinio turnyro nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo.

Lietuvos vyrai elitinėse varžybose dalyvavo ir 1992 m. Barselonoje (3 vieta, bronzos medaliai), ir 1996 m. Atlantoje (3 vieta, bronzos medaliai), ir 2000 m. Sidnėjuje (3 vieta, bronzos medaliai), ir 2004 m. Atėnuose (4 vieta), ir 2008 m. Pekine (4 vieta), ir 2012 m. Londone (8 vieta), ir 2016 metais Rio de Žaneire (7 vieta).

Vietas Tokijo žaidynėse jau yra užsitikrinusios aštuonios komandos: šeimininkė Japonija, JAV, Argentina, Australija, Prancūzija, Ispanija, Nigerija ir Iranas.

Prie jų prisijungs dar keturios šalys, laimėjusios kvalifikacinius turnyrus Lietuvoje, Kroatijoje, Serbijoje ir Kanadoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)