A.J. Slaughterio (19 taškų) pirmoje rungtynių dalyje nesugaudę lietuviai turėjo didelių problemų ginantis, kurias išsprendė per pertrauką.

Jei per pirmus du kėlinius Lenkijos ekipa sumetė 45 taškus, per antrąją mačo pusę į D. Maskoliūno auklėtinių krepšį krito jau tik 24.

Būtent šiuos skaičius kaip atsakymą į visus klausimus po mačo akcentavo ir treneris.

„Pirmoje pusėje trūko agresijos gynyboje: per 20 min. prasižengėme tik 5 kartus. Po pertraukos – jau visiškai kitas paveikslas, o trečiame kėlinyje atkarpomis gynyba jau buvo nuostabi. Taip ir turime žaisti ryt nuo pirmos minutės – jokiu būdu negalėsime leisti varžovams spurtuoti“, – kalbėjo 50-metis specialistas.

Jis taip pat konkrečiau detalizavo, kaip nuo grandinės nutrūko A.J. Slaughteris.

„Stūmėme jį į silpnąją dešinę ranką, bet problema buvo kažkiek gynėjų, kažkiek ir vidurio puolėjo, kuris laukdavo varžovo per žemai. Todėl po užtvaros įsiveržęs į baudos aikštelę Slaughteris galėdavo mesti iš vidutinio nuotolio. Antroje pusėje užteko aukštaūgiui pasitikti žingsniu aukščiau, ir viskas pasikeitė. Faktas ir tai, kad Slaughterį visas rungtynes mūsiškiai vargino tiek gynyboje, tiek puolime, todėl pabaigoje jis atrodė gerokai išsekęs. Rytoj taip turėsime daryti nuo pat pradžių“, – pakartojo D. Maskoliūnas.

Sekmadienį nuo pirmos minutės maksimalių pastangų iš lietuvių reikalaus kol kas nesustabdomą puolimą demonstruojanti Slovėnija su Luka Dončičiumi priešakyje.

„Jie turi sunkiai sulaikomą žaidėją, bet mes turime planų, kaip pabandyti minimalizuoti jo atliekamų rezultatyvių perdavimų, išprovokuojamų pražangų skaičių.

Luka NBA – trigubo dublio žaidėjas. Jau treji metai kaip jį bando sulaikyti stipriausi pasaulio gynėjai – nelabai kam sekasi. Nesu burtininkas, neturiu stebuklingų galių. Puikiai suprantame, kokio kalibro žaidėjas yra Dončičius. Tiesiog stengsimės kiek įmanoma sumažinti visą jo statistiką, ne tik renkamus taškus, ir priversti aikštėje jaustis ne visai patogiai. Žinau, kad mūsų žaidėjai – ambicingi, kiekvienas jų turi norėti įrodyti, kad pristabdyti Luką įmanoma“, – sakė D. Maskoliūnas.

Kita vertus, lietuviai neslepia vilčių pasinaudoti savo pačių puolimo koziriais. D. Maskoliūnas teigė slovėnų gynyboje matantis nemažai silpnųjų vietų, per kurias po dienos taikysis kirsti.

Jis atviravo, jog šeštadienį daugiau minučių nei anksčiau viename penkete leidę Jonas Valančiūnas (15 taškų, 8 atkovoti kamuoliai) ir Domantas Sabonis (17 taškų, 8 atkovoti kamuoliai) lemiamame mače tai daryti gali dar ilgiau.

„Vienareikšmiai ir ryt juos matysime aikštėje kartu. Tai – mūsų smogiamoji jėga. Manau, slovėnai neturi tokio kalibro aukštaūgių, kuriuos galėtų priešpastatyti. Taip, žinau, koks žaidėjas yra Mike'as Tobey, mums irgi dar reikės apsitarti dėl gynybos. Bet faktas, kad smūgiuosime su jais abiem“, – lietuviškąjį NBA dvivamzdį užtaisyti ketina treneris.

Antrasis pusfinalis sutraukė kol kas didžiausią minią šiame turnyre – 5,4 tūkst. žiūrovų.

Olimpinės atrankos finale lietuviai sekmadienį, nuo 19.30 val., žais su Slovėnija. Pastaroji pirmajame pusfinalyje 98:70 nugalėjo Venesuelą.

Į Tokijo olimpines žaidynes keliaus tik atrankos turnyro nugalėtojai.

Lietuvos rinktinė grupių etape pranoko Venesuelą (76:65) ir Pietų Korėją (96:57), Lenkija 83:64 susitvarkė su Angola, bet 77:112 neturėjo vilčių prieš Slovėniją.

Primename, kad dar trys analogiški olimpinės atrankos turnyrai tuo pačiu metu vyksta Splite (Kroatija), Belgrade (Serbija) ir Viktorijoje (Kanada).

Po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos krepšininkai nepraleido nė vienų olimpinių žaidynių: pasirodė jose iš viso septynis kartus iš eilės ir iškovojo tris bronzos medalių komplektus.

Savo ruožtu, paskutinė Kaune finišuojančio turnyro konkurentė Slovėnija siekia debiutuoti olimpiadoje, o atrankos varžybose dalyvauja trečią kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)