Nors favoritai šventė pergalę 98:70, be nuostolių neišsisuko.

Trečiame kėlinyje V. Čančaras susidūrė su varžovų puolėju Michaelu Carrera ir kryptelėjo čiurną. Palikti aikštę slovėnui padėjo komandos personalo atstovai, ant parketo jis daugiau nebegrįžo.

Gera šimtinė „Žalgirio“ arenoje susirinkusių Alpių šalies aistruolių už atsarginių suolo prigulusį žaidėją guodė skanduodami jo pavardę.

Epizodas ypač nemalonus turėjo būti ir turnyrą Kaune iš tribūnų sekančiam Martynui Pociui – buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas dabar dirba „Nuggets“ klube skautu.

„Kol kas nežinome, kokio rimtumo yra trauma. Bet esu tikras, kad mūsų medikai padarys viską, kas jų galioje. Jei tik bus galimybė pastatyti Vlatko ant kojų, jie ja pasinaudos“, – po rungtynių sakė treneris Aleksandras Sekuličius.

Iki traumos V. Čančaras spėjo sužaisti 20 min., per kurias pelnė 6 taškus, atkovojo 3 kamuolius, bet suklydo 2 sykius.

Kaip ir visai Slovėnijos ekipai, 24-erių krepšininkui tai buvo blankiausias pasirodymas Kaune. Grupių etape jo rezultatyvumo vidurkis siekė 11,5 taško, tritaškius puolėjas metė 56 proc. tikslumu.

Venesueliečiams labiau nei ankstesniems priešininkams pavyko pristabdyti visa griaunantį slovėnų puolimą – pastarieji pirmą kartą olimpinės atrankos turnyre nesurinko triženklio taškų skaičiaus. Ir nors jokių galimybių pasvajoti apie sensaciją Pietų Amerikos atstovams tai nesuteikė, varžovų pagarbą jie užsitarnavo.

„Venesuela sužaidė puikiai, man labai patiko šios rungtynės. Ypač tai, kaip jie gynėsi – teko prisitaikyti ir šį tą pakeisti. Manau, esame geresnė komanda, turime ilgesnį atsarginių suolą, ir tuo pasinaudojome po pertraukos“, – komentavo A. Sekuličius.

„Buvo sunku, ypač pirmoje pusėje. Bet manau, kad buvome puikiai pasiruošę“, – pridūrė ekipos lyderis Luka Dončičius.

Dalaso „Mavericks“ gynėjui šeštadienį iki trigubo dublio pritrūko tik 1 atkovoto kamuolio – jis pelnė 23 taškus, atliko 13 rezultatyvių perdavimų, sugriebė 9 atšokusius kamuolius.

Nors tokie statistikos pasiekimai L. Dončičiui įprasti NBA lygoje, tarptautiniame krepšinyje jie – kur kas retesni. Vis dėlto 22-ejų slovėnas patikino, jog trigubi dubliai jo nedomina – rūpi tik pergalės.

O paklaustas, ko labiau geidžia – olimpinio aukso ar NBA čempiono žiedo, Luka pirmenybė skyrė olimpiniam titului. Tiesa, iškart pridūrė: „mielai priglausčiau abu“.

Slovėnų varžovai sekmadienį, nuo 19.30 val., vyksiančiame turnyro finale paaiškės po antrojo pusfinalio tarp Lietuvos ir Lenkijos rinktinių.

Į Tokijo olimpines žaidynes keliaus tik atrankos turnyro nugalėtojai.

Slovėnija siekia debiutuoti olimpiadoje, o atrankos varžybose dalyvauja trečią kartą.

Primename, kad dar trys analogiški olimpinės atrankos turnyrai tuo pačiu metu vyksta Splite (Kroatija), Belgrade (Serbija) ir Viktorijoje (Kanada).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)