Nors trečiojo kėlinio viduryje pirmavo 13 taškų persvara, Daugpilyje A grupės rungtynėse lietuviai 71:80 (17:16, 15:26, 19:13, 29:16) nusileido Kanados bendraamžiams.

55:42 pirmavę lietuviai įpusėjus trečiajam ketvirčiui įkrito į duobę ir pralaimėjo atkarpą 1:17, leisdami kanadiečiams visiškai perimti iniciatyvą ir išsiveržti į priekį. Šaltakraujiškiau Šiaurės Amerikos atstovai sužaidė ir lemiamas mačo minutes.

Rungtynės baigėsi masiniu susistumdymu, nes paskutinėmis sekundėmis, lietuviams jau nebesiginant, kanadietis Ryanas Nembhardas nusprendė papildyti savo taškų sąskaitą – nubėgęs vienas po krepšiu jis pelnė du taškus, taip suerzindamas pralaimėjusiųjų stovyklą.

Skirti krepšininkus teko treneriams ir teisėjams, tačiau techninių pražangų dalyba arbitrai nusprendė nebeužsiimti, nes mačo baigtis vienaip ar kitaip buvo nulemta.

Konfliktas aikštėje

Gedimino Petrausko treniruojamoje ekipoje išsiskyrė Ą. Tubelis, pelnęs 32 taškus. Ant parketo 32 min. praleidęs aukštaūgis realizavo 14 iš 18 metimų iš žaidimo, atkovojo 12 kamuolių ir surinko net 42 efektyvumo balus.

15 taškų pridėjo Mantas Rubštavičius, 9 – Hubertas Pivorius, 5 – Augustas Marčiulionis (9 rez. perd., 6 kld.)

Varžovams po 18 taškų surinko H. Nembhardas ir Calebas Houstanas, 12 taškų ir 16 atkovotų kamuolių pridėjo 220 cm ūgio Zahas Edey.

Kovą po lenta lietuviai pralaimėjo 40-48, taip pat mūsiškiai prarado net 19 kamuolių (varžovai – 12).

Be lietuvių ir kanadiečių, šioje grupėje taip pat rungtyniauja Japonijos ir Senegalo krepšininkai. Jų tarpusavio dvikovą kiek anksčiau 76:71 laimėjo afrikiečiai.

Iš viso čempionate varžosi 16 rinktinių. Į aštuntfinalį pateks visos turnyro komandos. Atkrintamosiose varžybose lietuvių grupės komandos pagal užimtas vietas bus suporuotos su B grupės ekipomis – Puerto Riku, Iranu, Serbija ir Latvija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)