Lietuvos čempionai jau išlydėjo Marių Grigonį, Nigelį Hayesą ir Thomasą Walkupą, tik oficialaus pranešimo betrūksta į „Barcelona“ susiruošusiam Rokui Jokubaičiui.

Toliau eilėje – Steve'as Vasturia, Patricio Garino ir Augustine'as Rubitas.

„Pavardžių nenorėčiau minėti, pakomentuosime, kai tai įvyks. Bet visi supranta, kad turimi finansiniai resursai leidžia įvykdyti ne visų žaidėjų sutartis. Derybos vyksta, ieškome sprendimų.

Mūsų komplektacijos principas dabar keičiasi iš esmės. Iki šiol pagrindinėje komandoje turėdavome 14 žaidėjų, iš kurių 12 būdavo, sakykime, brangūs, o kiti du – jauni ir perspektyvūs. Dabar norime surinkti 10 Eurolygos lygio krepšininkų, prie kurių pridėsime keturis jaunus. Mantas Rubštavičius – vienas pastarųjų, bus ir keli kiti žaidėjai su dviguba licencija, galintys rungtyniauti tiek LKL, tiek NKL“, – dėstė P. Motiejūnas.

Išvykti teks ir progos pasireikšti komandoje nesulaukusiam Tomui Dimšai, kuris praėjusiame sezone buvo skolinamas Las Palmaso „Gran Canaria“ (Ispanija).

„Tomas ieškosi kitos komandos. Ne dėl to, kad jo nenorime. Bet, kaip minėjau, galime sau leisti dešimt pajėgių krepšininkų, ne daugiau. Manau, dar vieni metai užsienyje jam labai padėtų, dar paaugęs žaidimo prasme jis galėtų grįžti ir pas mus“, – sakė P. Motiejūnas.

Savo ruožtu, klubą jau papildė keturi naujokai: Mantas Kalnietis, Nielsas Giffey, Tyleris Cavanaugh ir Joshas Nebo. Delfi paklaustas, kurį privilioti buvo sunkiausia, „Žalgirio“ vadovas paminėjo pastarąjį.

„Su juo derybos užtruko ilgiausiai. Bet šiaip visas žaidėjų atrankos procesas vyksta sklandžiai, treneris Martinas Schilleris į jį taip pat giliai įsitraukęs, vyksta daug pokalbių“, – kalbėjo Lietuvos čempionų direktorius.

Anot jo, ekipai reikalingi dar du naujokai. P. Motiejūnas nusiteikęs laukti iki pat rugpjūčio ir tradiciškai keliauti stebėti NBA Vasaros lygos, kurioje paprastai galima rasti pigesnių variantų. Tiesa, nuvykti į Las Vegasą nebus taip paprasta dėl su pandemija susijusių NBA ribojimų, o kelionėje P. Motiejūno šįkart nelydės „Žalgirio“ sporto direktoriaus postą paliekantis Robertas Javtokas.

Pastarasis dalyvaus Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimuose, o vietoje jo „Žalgiris“ ieškos kito specialisto, galinčio sustiprinti klubo administraciją.

Permainų jau įvyko ir trenerių štabe, kurį paliko skautas Evaldas Beržininkaitis, o jį pakeitė M. Schillerio nuo seno pažįstamas tautietis Stefanas Grasseggeris. Be to, su „Žalgiriu“ atsisveikino talentų žvalgas Algimantas Bružas.

„Mes visada norime judėti į priekį. Situacija šiek tiek pasikeitė: anksčiau turėdavome atskiras skauto pareigas, bet atėjus M. Schilleriui varžovų žvalgyba užsiima visi keturi treneriai pakaitomis, tokios atskiros pozicijos nebeliko. Tai – pagrindinis motyvas, dėl kurio nepratęsėme Evaldo sutarties, o štabe atsirado Stefanas. Mes nuolat norime gauti naujų kraujo kūnelių, išbandyti naujoves ir ieškoti būdų, kaip susikurti privalumų prieš kitas Eurolygos komandas“, – aiškino P. Motiejūnas.

Galiausiai jis atsakė ir į klausimą apie laisvuoju agentu tapusį buvusį ilgametį žalgirietį Edgarą Ulanovą.

„Mielai Edgarą priimtume, bet yra finansiniai dalykai, kuriuos arba galėsime išpildyti, arba ne. Žaidėjas turės pats nuspręsti, kas jam tinka. Mūsų finansinė situacija dabar – nedėkinga, bet aš įsivaizduoju, kad vieną sezoną galima būtų pakentėti kuklesnėmis sąlygomis. Edgarui čia – tikrai geriausia vieta“, – derybų su puolėju neneigė P. Motiejūnas.

Ruoštis naujam sezonui „Žalgiris“ pradės rugpjūtį. Pasirengimą šįkart apsunkins visam rugsėjui „Žalgirio“ areną okupuosiantis salės futbolas – Lietuvoje pirmą kartą vyks planetos čempionatas, kurio lemiami mūšiai bus rengiami Kaune. Tuo metu įprastiems arenos šeimininkams reikės ieškotis kitų vietų treniruotėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)