„Rokas geriausiai moka parodyti, kaip džiaugiasi krepšiniu“, – apie 20-metį auklėtinį atsiliepė Lietuvos rinktinės vairininkas Darius Maskoliūnas.

Su tuo nepasigynčysi – kas jau kas, bet R. Jokubaitis tikrai nebūna užsisklendęs savyje nei aikštėje, nei už jos ribų.

Rungtynėse su Pietų Korėja gynėjas pats pirmas pradėjo mėgautis žaidimu, vos pakilęs nuo atsarginių suolo pirmame kėlinyje.

Statistikos protokole R. Jokubaičio azartas atsispindėjo 13 taškų ir 5 rezultatyviais perdavimais per 16 žaidimo minučių.

O patį mažeikiškį ypač pralinksmino „vaiduoklio“ blokas Rokui Giedraičiui – šiam mėginant mesti tritaškį, kamuolys komiškai išslydo iš rankų. Į ūsą tuomet šypsojosi visa komanda, išskyrus patį R. Giedraitį. Na, galbūt dar D. Maskoliūną.

Tada svečiai iš Azijos dar bandė priešintis, bet jėgos buvo akivaizdžiai nelygios – antrąją pergalę olimpinėje atrankoje šeimininkai nuskynė rezultatu 96:57.

„Išėjome labiau susikaupę, išpildėme trenerių pageidavimus, kuriems ruošėmės analizuodami Korėjos žaidimą. Puolimas atrodė tikrai solidžiau, dažnai metėme laisvi. Momentais labai gerai ir gynėmės. Palyginus su pirmu maču, tikrai padėjome žingsnį į priekį. Tikėkimės, kitose rungtynėse atrodysime dar geriau“, – komentavo R. Jokubaitis.

Kitos rungtynės laukia šeštadienį. Nuo 19.30 val. prieš A grupės nugalėtojais tapusius lietuvius rikiuosis antrą vietą B grupėje užėmusi Lenkijos ekipa.

Kitame pusfinalyje susitiks po 115 taškų per mačą Kaune vidutiniškai renkanti Slovėnija ir Venesuela. Vienintelio olimpinio kelialapio savininkai paaiškės po finalo sekmadienį.

– Grupių etapas lietuviams buvo kaip pasirengimas svarbiausioms savaitgalio kovoms. Kokiomis kryptimis komandai pavyko paaugti per šias dvejas rungtynes? – paklausėme R. Jokubaičio

– Kaip matėte, šįkart žaidėme tikrai laisviau. Geriau jautėme vienas kitą, ir gynyboje nebuvo tiek klaidų. O apsigynus sekėsi bėgti į greitą puolimą. Buvome susikoncentravę, be jokių pašalinių minčių. Ir atmosfera arenoje buvo įspūdinga, daug fanų. Tikėkimės, savaitgalį jų ateis kuo daugiau.

– Ar matėte būsimų pusfinalio varžovų lenkų žaidimą?

– Taip, mačiau visas jų rungtynes su Angola – nors čia, aišku, ne rodiklis. Bet stebėjau ir beveik visą mačą su Slovėnija. Komanda – tikrai gerai sukomplektuota, žaidžia su mintimi. Bus ką veikti. Bet iš anksto žinojome, kad atranka nebus lengva, kad jau nuo pusfinalio reikės susiimti ir parodyti geriausią žaidimą.

– O kaip apibūdintumėte slovėnų ligšiolinį žaidimą?

– 10 balų iš 10. Tikrai geras žaidimas. Ką čia pasakysi, žiūrėsime, kaip bus.

– Jaučiate augantį spaudimą?

– Prieš tokias rungtynes jo būna visada. Bet mes savo pusėje turime šeštą žaidėją, kuris tikrai suteikia emocijų pliūpsnį. Norėsime visai arenai ir visai Lietuvai padaryti šventę, bus mums dvigubas stimulas. Nors reikia pamiršti visus „kas bus, jeigu bus“. Eisime, kovosime, parodysime, ką mokame geriausio.

Lietuva - Pietų Korėja rungtynių statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)