Lietuviai ketvirtadienį nusimetė įtampos pančius, kurie dar varžė juos olimpinės atrankos turnyro starte.

Tiesa, triuškinanti pergalė į padebesius sirgalių kelti neturėtų, nes oponentai akivaizdžiai buvo žemesnės svorio kategorijos.

Ricardo Ratliffe'as, kitaip – Guna Ra, sumetė beveik pusę Pietų Korėjos taškų – 26.

Lietuvos ekipoje nė vienas žaidėjas jų nepelnė daugiau 15, užtat iš viso dvyliktuko nepasižymėjo tik kapitonas Mantas Kalnietis, komandos draugus apdalinęs 9 rezultatyviais perdavimais. Nedaug trūko, kad abu vidurio puolėjai – Jonas Valančiūnas (15 taškų, 13 atkovotų kamuolių) ir Domantas Sabonis (9 taškai, 10 atkovotų kamuolių) – fiksuotų dvigubus dublius.

O labiausiai atsipalaidavęs atrodė jau per pirmąsias 2 savo žaidimo minutes 6 taškus susvaidęs Rokas Jokubaitis.

„Faktas, kad Rokas geriausiai moka parodyti, kaip džiaugiasi krepšiniu. Bet šiandien tikrai buvo momentų, kai juo mėgavosi visa komanda – tiek puolime, tiek gynyboje. Nesvarbu, koks priešininkas, man patiko, kad momentais mes patys jau judame panašiai, kaip reikėtų. Pamažu ateina žymiai geresnė kokybė, vaizdas atkarpomis tikrai džiugina, bet dar daug detalių reikia pagerinti“, – sakė D. Maskoliūnas.

Pirmiausiai 50-metis specialistas patenkintas dėl, jo žodžiais, veikti imančios gynybos sistemos.

„Rūbinėje sakiau žaidėjams, kad susirentėme gynybos pamatą, kuris bus labai svarbus. Momentais labai solidžiai ginamės. Šiandien turėjome planą, kur rizikuoti, ir didžiąją dalį jo išpildėme. O puolime kai kuriems žaidėjams, kuriems nesisekė pirmose rungtynėse, šis mačas suteikė pasitikėjimo, drąsos. Jos reikės, nes ateina atkrintamosios varžybos, kai nebebus kur žvalgytis“, – komentavo D. Maskoliūnas.

Kitas barjeras – Lenkija, kurioje lietuvių vairininkas su pertraukomis žaidė ir dirbo aštuonerius metus, per tą laiką spėjo puikiai išmokti lenkų kalbą.

„Labai gera komanda, žinau daugumą jos žaidėjų, nes ten dirbau, daugelį pažįstu asmeniškai. Jie žaidžia tikrai gerai, disciplinuotai. Žinome, kur galime juos atakuoti, esu tikras, kad būsime pasiruošę“, – kalbėjo treneris.

Lenkų žurnalisto paklaustas, ar tarpusavio rungtynės sukels daug sentimentų, jis juokėsi.

„Sentimentų nejausiu, nors myliu Lenkiją. Ten – beveik mano antri namai, daug gerų prisiminimų. Bet ne rungtynėse vieta sentimentams“, – pabrėžė D. Maskoliūnas.

Beje, šįkart į „Žalgirio“ areną susirinko kiek daugiau žiūrovų nei prieš tai – beveik 4 tūkst. Nemaža dalis jų atėjo dar į pirmąjį ketvirtadienio mačą, kuriame B grupės kovos buvo uždarytos slovėnų pergale prieš lenkus 112:77. Abi komandas Nemuno saloje palaikė ir akivaizdžiai pagausėjusios tautiečių aistruolių pajėgos.


Šeštadienį turnyro pusfinaliuose Lietuva žais su Lenkija, Venesuela bandys pasipriešinti Slovėnijai. Vienintelio olimpinio kelialapio savininkai paaiškės finale sekmadienį.

Grupių dugne likusioms Pietų Korėjos ir Angolos rinktinėms varžybos jau baigėsi.

Lietuviai pasirodymą Kaune pradėjo antradienį 76:65 nugalėdami Venesuelą. Pastaroji vėliau 94:80 atsitiesė prieš korėjiečius ir užėmė antrą vietą A grupėje.

Primename, kad analogiški olimpinės atrankos turnyrai tuo pačiu metu vyksta Splite (Kroatija), Belgrade (Serbija) ir Viktorijoje (Kanada).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)