Po prasto starto turnyre atsigavęs Lietuvos ekipos starto penketo gynėjas ketvirtadienį jau draskė varžovų gynybą ne tik kaip įprasta įžūliai, bet ir, svarbiausia, sėkmingai.

13 taškų pelnęs Maskvos CSKA (Rusija) klubo naujokas pagal rezultatyvumą komandoje pasidalino antra vieta su Roku Jokubaičiu, o jo „+/-“ rodiklis buvo pats geriausias (+27).

Korėjiečius Kaune vykstančio turnyro šeimininkai sutriuškino 96:57.

„Kai laimi tokiu skirtumu, didelių išvadų nepadarysi. Na, gerai gynėmės, dominavome kovoje dėl atšokusių kamuolių, galėjome pasisemti pasitikėjimo savo jėgomis, nebijojome mesti. Bet viskas pasimatys tuomet, kai susidursime su stipresniais oponentais. Dabar jau prasidės rimti reikalai“, – sakė M. Grigonis.

Jam pačiam šeštadienį laukiančiame pusfinalyje teks pasiraitoti rankoves stabdant geriausią Lenkijos rinktinės žaidėją ir jos kapitoną – Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) atstovą M. Ponitką.

Pastarasis Kaune yra ir rezultatyviausias (vid. 19 taškų), ir naudingiausias (18 balų) lenkų gretose.

Bet paklaustas apie savo tiesioginį oponentą, M. Grigonis ilgai galvos nelaužė.

„Jie turi didesnę problemą galvodami, kaip sustabdyti mūsų du NBA aukštaūgius. Klausimas yra, kaip jie stabdys mus, o ne atvirkščiai“, – šyptelėjo 27-erių kaunietis.

Augančią varžybų svarbą pabrėžė ir dar kartą lyderio vaidmens ėmęsis Jonas Valančiūnas.

„Buvo reikalingas taškas, kad užimtume grupėje pirmą vietą, tą ir padarėme. Žinome, ko čia atvažiavome, ką turime padaryti. Taip, spaudimo yra, bet mes tiesiog dirbame savo darbą“, – sakė 15 taškų ir 13 atkovotų kamuolių į savo sąskaitą įsidėjęs Memfio „Grizzlies“ vidurio puolėjas.

Šeštadienį turnyro pusfinaliuose Lietuva žais su Lenkija, Venesuela bandys pasipriešinti Slovėnijai. Vienintelio olimpinio kelialapio savininkai paaiškės finale sekmadienį.

Grupių dugne likusioms Pietų Korėjos ir Angolos rinktinėms varžybos jau baigėsi.

Lietuviai pasirodymą Kaune pradėjo antradienį 76:65 nugalėdami Venesuelą. Pastaroji vėliau 94:80 atsitiesė prieš korėjiečius ir užėmė antrą vietą A grupėje.

Primename, kad analogiški olimpinės atrankos turnyrai tuo pačiu metu vyksta Splite (Kroatija), Belgrade (Serbija) ir Viktorijoje (Kanada).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)