Trečiadienį afrikiečius 118:68 sudorojo Slovėnijos krepšininkai.

Išvakarėse Angolai sekėsi kiek geriau, bet Lenkijai ji didelių problemų taip pat nesukėlė – 64:83.

Nors 29-erių Atėnų AEK (Graikija) klubo „centras“ Yanickas Moreira nėrėsi iš kailio ir per dvejas rungtynes surinko 42 taškus, turėjo įsitikinti, jog vienas lauke – ne karys.

Tituluočiausiai Juodojo žemyno rinktinei, Afrikos čempione tapusiai 11 kartų, olimpinės atrankos turnyras baigėsi pačiai pirmajai.

Į spaudos konferenciją po mačo su slovėnais komanda atsiuntė 22-ejų gynėją Glofate Buiambą, kuriam prie mikrofono sekėsi dar prasčiau nei su kamuoliu.

Nors angliškai nekalbančiam auklėtiniui vertėjavo pats ekipos vairininkas, prakalbinti žaidėjo nepavyko nė jam.

Užtat per savo spalvingą karjerą tolimiausius planetos kampelius išmaišęs P. Clarosas rėžė nevyniodamas į vatą.

„Jam tai pirma tokia spaudos konferencija gyvenime, nepykite, – rodydamas į G. Buiambą sakė 52-ejų treneris. – Šiandien aš specialiai patikėjau jam dengti Luka Dončičių. Kuris yra lygiai to paties amžiaus. O kaip nesulyginamai skiriasi jų patirtys! Ši spaudos konferencija – pavyzdys, jog tobulėti mums reikia absoliučiai visuose aspektuose.“

Į vieną klausimą G. Buiamba vis dėlto atsakė – priversdamas nuoširdžiai kvatotis P. Clarosą.

Žaidėjas buvo paklaustas, kokį įspūdį jam padarė tiesioginė akistata su L. Dončičiumi.

„Jis gerai skirstė kamuolius, bet nieko ypatingo neparodė, nebuvo toks neįtikėtinas kaip atrodo per televizorių“, – šypsodamasis auklėtinio žodžius vertė specialistas.

Veikiausiai prie tokios Angolos krepšininko nuomonės jis pats nemaža dalimi ir prisidėjo.

P. Clarosas atskleidė rungtynių dieną parodęs komandai vaizdo įrašą su prasčiausiais L. Dončičiaus žaidimo epizodais.

„Iškirpome 50 epizodų iš tų laikų, kai jis žaidė Ispanijoje: ten buvo vien klaidos, vien prasti sprendimai. Norėjau, kad mano žaidėjai suvoktų, jog ir L. Dončičius – taip pat žmogus. Nes iki šiol jie buvo matę tik NBA gražiausių momentų rinkinius. Taip aš siekiau parodyti, jog net geriausi žaidėjai yra pažeidžiami, jei nekreipia dėmesio į smulkmenas“, – dėstė P. Clarosas.

Jis apgailestavo, jog be L. Dončičiaus kitais Slovėnijos krepšininkais Angoloje niekas nesidomi.

„Jaučiu, kad komanda deramai nesuprato, su kuo žaidžia. Dauguma mūsų žaidėjų nežinojo nė vieno kito slovėnų žaidėjo be Lukos.

Aš pats – katalonas, europietis, puikiai žinau kiekvieną slovėnų stiprybę. Klemenas Prepeličius, Jaka Blažičius ir taip toliau... Aš žinau, kokie tai žaidėjai, o mano auklėtiniai turbūt nesuprato, su kuo turi reikalą.

Zoranas Dragičius, J. Blažičius šiandien visiškai užspaudė mano gynėjus, o šie net nežinojo jų vardų. Manau, tai – gera pamoka.

Dabar jie pamatė, koks yra Europos krepšinio lygis, į ką ir jiems reikia lygiuotis. Slovėnai pasirūpino visomis tomis žaidimo smulkmenomis, kurių ir aš prašiau iš savo komandos. Ir padarė tai greičiau, tiksliau, užtikrinčiau. Tokiame lygyje reikia rodyti kitokį nusiteikimą, kitokį mentalitetą, kitokią reakciją. Jeigu nors akimirkai prisnūsti, su varžovu čia nebesuspėsi“, – auklėtinius mokė specialistas.

Pepas Clarosas

Primename, kad dėl vienintelio olimpinio kelialapio į Tokijo žaidynes šešios ekipos Kaune varžysis iki sekmadienio.

Tačiau B grupės dugne likusiai Angolai turnyras jau baigėsi. Dėl lyderių pozicijos ketvirtadienį susigrums slovėnai ir lenkai.

A grupėje trečiadienį Venesuela 94:80 pranoko Pietų Korėją. Ketvirtadienį įveikę pastarąją, lietuviai užimtą pirmą vietą pogrupyje, o Azijos atstovus pasiųstų namo.

Į pusfinalius pateks po dvi geriausias abiejų grupių komandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)