Slovėnai startavo olimpinės atrankos turnyre nupūsdami Angolą 118:68.

Pirmas oficialias rungtynes rinktinėje po pergalingo 2017 metų Europos čempionato žaidusiam L. Dončičiui ne viskas ėjosi kaip sviestu patepta – Dalaso „Mavericks“ atstovas pataikė 1 tritaškį iš 5, bet per 17 min. vis tiek spėjo surinkti 13 taškų, 9 rezultatyvius perdavimus, 6 atkovotus ir 5 perimtus kamuolius.

Visa tai virto 26 naudingumo balais – daugiausiai komandoje.

Tiesa, po rungtynių L. Dončičius sulaukė ir klausimo dėl aikštėje reikšto nepasitenkinimo arbitrų sprendimais.

Kurį kritikų anapus Atlanto „verksniu“ vadinamas slovėnas nuleido juokais.

„Nemanau, kad NBA teisėjai man nors kiek palankesni, – šypsojosi 22-ejų gynėjas. – Tiesiog patys turėtume būti ramesni, nes teisėjų darbas – labai sunkus. Mums reikėtų parodyti daugiau kantrybės.“

Patikinęs, jog ginti tėvynės garbę tarptautinėse varžybose jam – vienas malonumas, L. Dončičius neslėpė, kad trečiadienį niekas pernelyg netrukdė mėgautis žaidimu. Tiesa, varžovų jis nemenkino.

„Gerbiame Angolos parodytą agresyvumą – nepaisant rezultato, jie spaudė mus iki paskutinės minutės, ir man tai patiko. Mes negalėjome atsipalaiduoti ir galiausiai gerai padirbėjome. Manau, tai – produktyvių treniruočių ruošiantis turnyrui rezultatas“, – samprotavo didžiausia Kaune antradienį prasidėjusių varžybų žvaigždė, sunkesnių rungtynių laukianti ketvirtadienį, kuomet prieš slovėnus stos Lenkija.

Lietuvoje L. Dončičius norėtų pamatyti ir vieną karjeros pradžią Madrido „Real“ (Ispanija) klube primenantį veidą.

2015-2018 metais slovėnas rungtyniavo petys petin su Jonu Mačiuliu, kurio lietuvių strategas Darius Maskoliūnas šią vasarą į rinktinę nebepakvietė.

„Jis bandė ateiti į viešbutį pasilabinti, bet dėl griežto saugumo režimo negalėjo užeiti pas mus. Vis dėlto turbūt dar pamatysiu Joną tribūnose. Jis man buvo puikus komandos draugas“, – Delfi paklausus apie J. Mačiulį, šyptelėjo L. Dončičius.

Primename, kad dėl vienintelio olimpinio kelialapio į Tokijo žaidynes šešios ekipos Kaune varžysis iki sekmadienio.

A grupėje žaidžia Lietuva, Venesuela bei Pietų Korėja, B grupėje – Slovėnija, Lenkija ir Angola.

Į pusfinalius pateks po dvi geriausias abiejų grupių komandas.

Iš viso tuo pačiu metu prasidėjo keturi analogiški atrankos turnyrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)