Dviejų skirtingo kalibro komandų susitikime slovėnai nutolo jau pirmajame kėlinyje, kurį laimėjo 24 taškų persvara.

Galutinis mačo rezultatas puikiai atspindi tai, kas trečiadienio popietę vyko ant „Žalgirio“ arenos parketo – pasipriešinimo nesutikę europiečiai iškovojo pergalę prieš Afrikos atstovus 118:68 (33:9, 31:21, 26:14, 28:24).

Ryškiausia slovėnų žvaigždė Luka Dončičius mačą pradėjo starto penkete, bet pernelyg ilgai ant parketo neužsibuvo dėl didžiulio lygių skirtumo tarp komandų.

Visgi ir 17 min. puolėjui pakako tam, kad surinktų 26 efektyvumo balus. Prieš varžovus dominavęs slovėnų lyderis pelnė 13 taškų (3/3 dvit., 1/5 trit., 4/5 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir 5 kamuolius perėmė.

Dažnai iš toli atakavę slovėnai šiose rungtynėse pataikė 18 tritaškių metimų iš 39 (46 proc.).

Dviženklį taškų skaičių apskritai surinko 8 iš 11 aikštėje pasirodžiusių slovėnų, šį kartą nerungtyniavo tik Klemenas Prepeličius.

Be jau minėto L. Dončičiaus, 16 taškų surinko Zoranas Dragičius, 13 pridėjo Vlatko Čančaras, po 12 – Luka Rupnikas ir Mike'as Tobey, po 10 – Gregoras Hrovatas, Edo Muričius ir Jakobas Čebašekas.

Aikštėje slovėnai dominavo pagal absoliučiai visus žaidimo komponentus.

Angolos rinktinei 15 taškų pelnė ir 6 kamuolius po lenta atkovojo Yannickas Moreira.

Primename, kad Lietuvos rinktinė žaidžia A grupėje, kurioje jau spėjo įveikti Venesuelos rinktinę – 76:65. Antras grupės rungtynes lietuviai žais ketvirtadienį 19.30 val. su Korėjos krepšininkais.

Savo ruožtu Slovėnija ketvirtadienį 16.30 val. susirems su Lenkijos rinktine – komandos išsiaiškins, kuri iš jų B grupėje užims pirmąją vietą. Angolai olimpinės atrankos turnyras jau yra baigtas, nes ji pralaimėjo abejas žaistas rungtynes (afrikiečiai antradienį lenkams nusileido 64:83).

Olimpinio atrankos turnyro pusfinalio etapo rungtynės vyks šeštadienį, o finalo rungtynės – sekmadienį. Kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes iškovos tik turnyro laimėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)