Dvikovos lūžis įvyko trečiojo kėlinio pabaigoje, kai Andrew Wigginsas smeigė taiklų tritaškį ir pirmą kartą išvedė kanadiečius į priekį 67:65. Aikštės šeimininkai iniciatyvos iš rankų daugiau nepaleido ir laimėjo.

Prie to prisidėjo auganti NBA žvaigždė RJ Barrettas, paskutiniame kėlinyje pelnęs 12 iš savo 22 taškų.

„Tai pirmos rungtynės, kai žaidžiame komandoje kartu. Treniruotės yra viena, tačiau visai kas kita semtis patirties tokiose rungtynėse, ypač prieš patyrusius ir talentingus varžovus. Mes radome būdą, kaip išnaudoti savo stipriąsias savybes ir tuomet viskas pasisuko mūsų naudai“, – kalbėjo nugalėtojų atstovas Nickeilas Alexander-Walkeris.

„Aš nemanau, kad per savo 45 metų trenerio karjerą nors kartą daugiau nei 5 sykius gyriau savo auklėtinius po pralaimėjimo. Aš išties didžiuojuosi komanda. Jos pastangos buvo milžiniškos. Mes daug pasimokėme iš šių rungtynių“, – teigė graikų strategas R. Pitino.

Kanada: Andrew Wigginsas 23, RJ Barrettas 22, Nickeilas Alexander-Walkeris 18, Dwightas Powellas 12.

Graikija: Konstantinas Mitoglou 14 (10 atk.k.), Nickas Calathesas (9 rez.p.) ir Kostas Sloukas po 12, Georgios Papagiannis 11, Leonidas Kaselakis 10.

A grupėje Kanadoje be Kanados ir Graikijos dar varžosi Kinija, o B grupėje antradienį Turkija 95:86 (27:22, 16:15, 18:26, 34:23) nugalėjo Urugvajaus nacionalinę ekipą.

Dvikovos herojumi tapo Cedi Osmanas, per paskutinį kėlinį pelnęs 15 iš savo 27 taškų. Jo taiklus tritaškis, likus žaisti 4 minutes iki dvikovos pabaigos, leido turkams vėl išsiveržti į priekį.


Urugvajaus rinktinėje išsiskyrė Jaysonas Grangeris – 25 taškai ir 10 rezultatyvių perdavimų. 31 metų krepšininkas pelnė 14 taškų per trečią kėlinį, kai urugvajiečiai pirmą kartą ėmė pirmauti.

Turkija: Cedi Osmanas 27 (9 atk.k.), Alperenas Sengunas 15, Melihas Mahmutoglu 10.

Urugvajus: Jaysonas Grangeris 25 (10 rez.p.), Mathias Calfani 16, Estebanas Batista 12, Luciano Parodi 10.

B grupėje taip pat varžosi Čekijos nacionalinė ekipa.

Vietas Tokijo olimpinėse žaidynėse jau yra užsitikrinusios 8 komandos: šeimininkė Japonija, JAV, Argentina, Australija, Prancūzija, Ispanija, Nigerija ir Iranas.

Prie jų prisijungs dar keturios šalys, laimėjusios kvalifikacinius turnyrus Lietuvoje, Kroatijoje, Serbijoje ir Kanadoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)