Prieš tai vykusį Lenkijos ir Angolos susitikimą stebėjo maždaug šimtas smalsiausių krepšinio gerbėjų, tarp kurių buvo ir dešimtinė kaimynų spalvomis pasidabinusių bei komandos kapitoną Mateuszą Ponitką ypač aktyviai palaikiusių „kibicų“.

Artėjant šeimininkų startui turnyre žmonių ėmė gausėti, kai kurie išbandė rankos taiklumą greta arenos įrengtoje fanų zonoje su lauko krepšinio aikštelėmis, o keletas užsuko ir į čia pat tiesiog miesto autobuse įkurdintą mobilų vakcinavimo centrą.

Primename, kad Vyriausybė anksčiau sutiko padaryti išimtį olimpinės atrankos turnyrui ir leido jo metu užpildyti 75 proc. „Žalgirio“ arenos vietų. Taigi, teoriškai rungtynes Kaune gali stebėti iki 11 tūkst. žiūrovų.

Vis dėlto šeimininkų komandos treneris Darius Maskoliūnas dar varžybų išvakarėse užsiminė, jog prekyba bilietais kol kas nėra labai aktyvi. Treneris kvietė sirgalius į tribūnas.

„Iš tikrųjų tikiuosi, kad turėsime šeštą žaidėją tribūnose. Iš kitos pusės, namų sienos gula ant pečių papildoma atsakomybe. Didžioji dalis mūsų krepšininkų, išskyrus NBA žaidėjus, ilgai rungtyniavo tik tuščiose salėse. Bet manau, kad mūsų žaidėjai pakankamai patyrę. Jaudulio bus, bet ataka po atakos įsivažiuosime, ir viskas bus gerai“, – kalbėjo D. Maskoliūnas.

Nuo ketvirtadienio šalyje atšaukiant septynis mėnesius trukusį karantiną, publikai arenos durys gali atsiverti dar plačiau.

Pavasarį sušvelninus karantino režimą, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas baigėsi salėse vėl aidint aistruolių ovacijoms ir švilpimui. Tiesa, labai skaitlingų minių didžiausioje šalyje „Žalgirio“ arenoje nesutraukė nei LKL finalo serija, nei Lietuvos rinktinės kontrolinės repeticijos prieš kovą dėl olimpinio kelialapio.

Primename, kad dėl vienintelio olimpinio kelialapio į Tokijo žaidynes šešios ekipos Kaune varžysis iki sekmadienio.

A grupėje žaidžia Lietuva, Venesuela bei Pietų Korėja, B grupėje – Slovėnija, Lenkija ir Angola. Antradienį lenkai 83:64 įrodė pranašumą prieš Afrikos atstovus.

Į pusfinalius pateks po dvi geriausias abiejų grupių komandas.

Iš viso tuo pačiu metu prasidėjo keturi analogiški atrankos turnyrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)