Apie tai, kad sportbačius kabina ant vinies, informavo 37-erių metų gynėjas Nikos Zisis.

Per karjerą 197 сm ūgio krepšininkas žaidė gimtosios Graikijos, Italijos, Rusijos, Ispanijos, Turkijos ir Vokietijos komandose.

Paskutinį sezoną jis praleido Atėnų AEK gretose. Būtent AEK graikas 2000-aisiais ir pradėjo savo profesionalo karjerą. Daugiau jokioje kitoje Graikijos klubinėje komandoje gynėjas nėra žaidęs.

2008-aisiais su Maskvos CSKA ekipa N. Zisis tapo Eurolygos čempionu, daug kartų triumfavo įvairių Europos šalių pirmenybėse (net 4 kartus tapo Italijos čempionu).

Bambergo „Brose“ komanda yra pagerbusi N. Zisio 6-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius ir iškėlusi juos į arenos palubes.

Su Graikijos rinktine N. Zisis 2006-aisiais iškovojo pasaulio čempionato sidabrą – tąsyk graikai pusfinalyje sensacingai eliminavo amerikiečius. 2005-aisiais su graikų ekipa jam pavyko tapti Europos čempionu, 2009-aisiais – iškovoti Europos čempionato bronzą.

V. Spanoulis ir N. Zisis nėra vieninteliai veteranai, per šią savaitę paskelbę baigiantys karjerą. Praėjusį penktadienį su profesionaliu krepšiniu oficialiai atsisveikino ir Ispanijos krepšinio legenda Felipe Reyesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)