Antradienį Dariaus Maskoliūno auklėtiniai pradės pasirodymą olimpinės atrankos turnyre Kaune.

Nors pagrindiniais konkurentais laikomi slovėnai lietuvius vadina favoritais, pastarieji nei kimono, nei samurajų kostiumų dar nesimatuoja – kelias į olimpinį Tokiją nebus trumpas, ir prasideda jis ne nuo slovėniško barjero.

„Rytoj pradedame savo kelią link tikslo. Kokia mano žinutė komandai? Šimtas procentų koncentracijos į kitą ataką.

Pagal tai, kiek laiko turėjome, manau, kad pasiruošti pavyko sklandžiai. Tik priešininkų kontrolinėms rungtynėms buvo sudėtinga gauti: nelabai kas nori kur nors važiuoti dėl pandemijos, mes taip pat nuo pat pradžių planavome niekur nejudėti iš Kauno. Visada norisi pasitikrinti jėgas su kuo stipresniais varžovais, bet turėjome, ką turėjome.

Manau, vaikinams išaiškinome, kad pergalės prieš Dominikos Respubliką ir ne visos sudėties Rusiją absoliučiai nieko nereiškia. Turime žiūrėti savęs, ruoštis žymiai stipresniems varžovams. Kaip ne kartą minėjau, labiausiai džiugina tai, kad treniruotėse žaidėjus reikia ne raginti, o stabdyti, nes jie rodo didžiulį norą“, – pastarųjų dviejų savaičių darbus apžvelgė D. Maskoliūnas.

„Žalgirio“ arenoje šią savaitę užimti galės būti 75 proc. vietų – taigi, šeimininkus teoriškai gali palaikyti iki 11 tūkst. aistruolių.

Tiesa, prekybos bilietais tempais pasidomėjęs D. Maskoliūnas užsiminė, jog ji kol kas nėra labai aktyvi. Treneris kvietė sirgalius į tribūnas, kad slovėnų žodžiai apie favoritų statusą išties turėtų pagrindo.

„Kadangi žaidžiame namuose, būtų keista, jei slovėnai sakytų kitaip. Todėl iš tikrųjų tikiuosi, kad turėsime šeštą žaidėją tribūnose. Iš kitos pusės, namų sienos gula ant pečių papildoma atsakomybe. Didžioji dalis mūsų krepšininkų, išskyrus NBA žaidėjus, ilgai rungtyniavo tik tuščiose salėse. Bet manau, kad mūsų žaidėjai pakankamai patyrę. Jaudulio bus, bet ataka po atakos įsivažiuosime, ir viskas bus gerai“, – kalbėjo D. Maskoliūnas.

„Pagaliau po dvejų metų pertraukos pamatysime savo fanus. Tai sukurs šiek tiek spaudimo, bet tuo pačiu būsime labai laimingi. Tikimės didelės jų pagalbos.

Kartais žaidimas namuose padaro meškos paslaugą, bet nei man, nei kitiems žaidėjams, nei treneriui tai jau ne pirmas kartas. Kiekvienas asmeniškai turi su tuo susitvarkyti. Mano patarimas jaunesniems komandos draugams būtų atsiriboti nuo to, kas vyksta už aikštės ribų, žiniasklaidoje, ir fokusuotis tik į žaidimo detales, galvoti tik apie kitas rungtynes“, – sakė ekipos kapitonas Mantas Kalnietis.

Lietuvos rinktinė olimpinės atrankos varžybas pradės antradienį, nuo 19.30 val., maču su Venesuela.

Komandos buvo susidūrusios ir analogiškoje atrankoje į 2012 metų Londono žaidynes, kuri tuomet vyko Karakase. Tąsyk lietuviai įveikė šeimininkus 100:82.

Šį mėnesį dėl trijų skirtingu metu fiksuotų COVID-19 atvejų komandoje griuvo venesueliečių repeticijų planai, be varžovų analizei reikalingos vaizdo medžiagos palikę ir lietuvių trenerių štabą.

Tad šis sukosi iš padėties kitais būdais.

„Mums sunku juos žvalgyti, nes nebuvo rungtynių, bet treneriai surado ankstesnių įrašų. Pravertė Beno Matkevičiaus turimi ryšiai, vokiškas kruopštumas – peržiūrėjome pastarųjų dvejų metų periodo įrašus. Venesuelos treneris nesikeitė, žaidėjai taip pat panašūs, tad informacijos kaip ir pakanka.

Varžovai nėra aukšti, bet platūs: turi tikrai stiprius kūnus, nors ir vyresni, vis dar greitai bėga, moka žaisti krepšinį. Dar vienas dalykas, kuris mums neįprastas, kad jie Amerikos čempionato atrankoje pirmavo pagal atkovotus kamuolius, nors ūgiu tikrai nepasižymi“, – įžvalgomis dalinosi D. Maskoliūnas, pažymėjęs, jog Venesuelos ir Dominikos Respublikos rinktinės žaidžia panašų krepšinį.

Sekmadienį jis pasirinko galutinį dvyliktuką, atsisveikinęs su Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) puolėju Tadu Sedekerskiu ir Bilbao „Retabet“ (Ispanija) aukštaūgiu Regimantu Miniotu.

Pirmąjį nukonkuravo Las Palmaso „Gran Canaria“ (Ispanija) klube sezoną praleidęs gynėjas Tomas Dimša bei Vilniaus „Ryto“ kapitonas Arnas Butkevičius, antrąjį – Panevėžio „Lietkabelį“ paliekantis ir taip pat į Ispaniją sparnus keliantis puolėjas Gytis Masiulis.

Gerą sezoną Eurolygoje sužaidusio T. Sedekerskio atsisakymas buvo netikėtas.

„Mes matome treniruotes, filmuojame jas, vėliau analizuojame įrašus. Negalėčiau sakyti, kad Tadas visai neįsipaišo ar netinka. Yra tam tikrų niuansų. Tadas turi nuostabų kūną, yra superatletiškas, bet tiek treniruotėse, tiek rungtynėse jam trūkdavo jausmo, kaip teisingai sužaisti gynyboje. Tai – smulkmenos, iš kurių susidėjo galutinis sprendimas, kuris žaidėjas geriau pasiruošęs“, – aiškino D. Maskoliūnas.

Primename, kad dėl vienintelio olimpinio kelialapio į Tokijo žaidynes šešios ekipos Kaune varžysis nuo antradienio iki sekmadienio.

A grupėje žais Lietuva, Venesuela bei Pietų Korėja, B grupėje – Slovėnija, Lenkija ir Angola. Į pusfinalius pateks po dvi komandas.

Iš viso tuo pačiu metu vyks keturi analogiški atrankos turnyrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)