Italijos žurnalistas Luca D'Alessandro praneša, kad 61-erių lietuvis yra laikomas labai rimtu kandidatu užimti į Eurolygą sugrįžtančios Kazanės UNIKS komandos vairą.


Šią komandą, kelialapį į Eurolygą iškovojusią per Europos taurės turnyrą, kuriame užėmė antrąją vietą, po sezono paliko graikas Dimitrios Priftis. 52-ejų D. Priftis Kazanėje dirbo keturis sezonus, nuo 2017-ųjų. Jis perėmė savo gimtųjų Atėnų „Panathinaikos“ komandos vairą. Su Graikijos sostinės klubu treneris pasirašė trejų metų trukmės sutartį.

R. Kurtinaitis jokios komandos netreniravo nuo tada, kai paliko Chimkus. Su treneriu iš Lietuvos krizę išgyvenusi ir iš krepšinio žemėlapio beišnykstanti „Chimki“ atleido sausio viduryje.

Anksčiau prie UNIKS vairo yra stovėję lietuviai Antanas Sireika (2006-2008 m.) ir Valdemaras Chomičius (2009-2010 m.).

Komandoje yra žaidę broliai Lavrinovičiai, Eurelijus Žukauskas, Saulius Štombergas, Artūras Milaknis.

Primename, kad kitą sezoną Eurolygoje ir toliau varžysis 18 komandų – Kauno „Žalgiris“ (Lietuva), Kazanės UNIKS, Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija), „Barcelona“, Vitorijos „Baskonia“, Madrido „Real“ (Ispanija), Vilerbano ASVEL, „Monaco“ (Prancūzija), Berlyno ALBA, Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), Milano „Olimpia Armani“ (Italija), Atėnų „Panathinaikos“, Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Stambulo „Anadolu Efes“, Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija), Belgrado „Crvena Zveza“ (Serbija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)