Prieš prasidedant oficialioms varžyboms rinktinės treneris D. Maskoliūnas nusprendė atsisveikinti su dviem žaidėjais – Tadu Sedekerskiu ir Regimantu Miniotu.

„Kas dėl Tado – jam kažkaip labai sunkiai sekėsi prisitaikyti tose gynybinėse scenose. Nežinau, paprasčiausiai mes jo nematėme šioje pozicijoje. Šiuo metu jis puolime nėra tas, kuris galėtų mums daug padėti.

Dėl Regio – jis prieš pasiruošimą buvo už linijos, gavosi taip, kad jį pasikvietėme patį paskutinį. Jis neblogai atrodė draugiškose, bet mums reikėjo rinktis tarp dviejų ir pasirinkome kitą žaidėją. Galvojame, kad taip mums bus naudingiau“, – pasirinkimą pakomentavo rinktinės strategas.

Artimiausiu metu Lietuvos krepšinio federacija žada išplatinti D. Maskoliūno vaizdo komentarą.

Pirmadienį visos olimpiniame atrankos turnyre Kaune dalyvausiančios komandos surengs savo spaudos konferencijas.

Savo sudėtį olimpinei atrankai sekmadienio vakarą paskelbė ir kita turnyro Kaune favorite laikoma rinktinė – Slovėnija.

Galutinė Lietuvos rinktinės sudėtis

Gynėjai: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis, Marius Grigonis, Tomas Dimša;

Puolėjai: Eimantas Bendžius, Rokas Giedraitis, Gytis Masiulis, Mindaugas Kuzminskas, Arnas Butkevičius;

Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis.

Tadas Sedekerskis

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasiruošimą atrankai Kaune pradėjo birželio 16-ąją ir nuo tada sužaidė trejas kontrolines rungtynes, kurias visas laimėjo. D. Maskoliūno treniruojama ekipa du kartus 95:62 ir 95:69 įveikė Dominikos Respublikos krepšininkus, 78:61 – ne visus pajėgiausius žaidėjus subūrusius Rusijos atstovus.

Olimpinės atrankos krepšinio turnyrą „Žalgirio“ arenoje lietuviai pradės birželio 29 dieną rungtynėmis su Venesuelos komanda, o liepos 1 dieną lauks akistata su Pietų Korėjos rinktine. Kitoje grupėje (B) rungtyniaus Slovėnijos, Lenkijos ir Angolos krepšininkai.

Į pusfinalį pateks po dvi geriausias grupės komandas, o kelialapis į Tokijo olimpiadą – tik turnyro laimėtojams. Finalas vyks liepos 4-osios vakarą.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks 2021 m. liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

Regimantas Miniotas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (384)