Nors ir ne komandos kapitonas, būtent „geriausias pasaulyje“ pats pasirodė pirmas Kauno oro uosto atvykimo salėje.

Veidą ne tik privaloma kauke, bet ir akiniais nuo saulės pridengęs L. Dončičius bendrauti su žiniasklaidos atstovais nepanoro ir sparčiu žingsniu nužygiavo į komandos laukusį autobusą.

Dabar Dalaso „Mavericks“ klubo garbę ginantis 22-ejų krepšininkas iki šiol „Žalgirio“ arenoje žaidė vienintelį kartą, kuomet dar vilkėjo Madrido „Real“ marškinėlius.

2017-ųjų sausį tuomet 17-metis vunderkindas 6 taškais, 5 atkovotais kamuoliais ir 4 rezultatyviais perdavimais prisidėjo prie Ispanijos karališkojo klubo pergalės Eurolygoje prieš Kauno „Žalgirį“ 74:59.

Dabar jau subrendusio gynėjo statistika NBA siekia 28,5 taško, 8 atkovotus kamuolius ir 8,8 rezultatyvaus perdavimo.

L. Dončičiaus vedama Slovėnijos rinktinė, į kurią jis grįžo pirmą kartą po pergalingo 2017 metų Europos čempionato, kovą dėl vienintelio olimpinio kelialapio pradės B grupėje su Lenkija ir Angola. Į pusfinalius pateks dvi komandos.

A grupėje su šeimininkais lietuviais varžysis Venesuela bei Pietų Korėja.

16 dienų trukusį pasirengimą slovėnai penktadienį užbaigė Blede, kur treneris Aleksandras Sekuličius dar nepasirinko galutinės komandos sudėties. Į Kauną jis atsivežė 14 krepšininkų ir sekmadienį turės apsispręsti, kuriuos du palikti nuošalyje.

„Atmosfera komandoje – fantastiška, vaikinams netrūksta nei noro, nei motyvacijos. Pasirengimas buvo labai sėkmingas. Visos aplinkybės byloja, kad atranką galime pradėti pasitikėdami savimi ir turėdami didelių lūkesčių“, – išskrisdamas iš tėvynės teigė ekipos vairininkas.

„Turėjome absoliučiai viską, ko reikia norint gerai pasiruošti varžyboms. Laiko užteko ir taktiniams, ir asmeniniams ryšiams sukurti, taigi, dabar nekantriai laukiame, kada prasidės rimta kova“, – antrino komandos kapitonas Edo Muričius.

„Turime užtektinai talento, turime geriausią žaidėją pasaulyje, kuris vienija šią komandą. Esame čia tam, kad sektume juo. Akivaizdu, kad susidursime su spaudimu, bet tai bus tik dar vienas motyvas siekti to, ko norime“, – pridūrė snaiperis Klemenas Prepeličius.

„Turime gerą komandą ir geriausią planetos krepšininką. Esame nusiteikę optimistiškai, išalkę krepšinio ir olimpinių žaidynių“, – apibendrino vienas rinktinės lyderių Zoranas Dragičius.

Atrankos turnyras Kaune vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis. Slovėnai iki šiol nėra debiutavę olimpinėse žaidynėse, nors tai bus jau trečiasis jų bandymas kvalifikacijos etape.

Slovėnijos rinktinės kandidatai:

Jaka Blažičius (Liublianos „Cedevita Olimpija“), Vlatko Čančaras (Denverio „Nuggets“), Jakomas Čebašekas (Bukarešto „Dinamo“), Žiga Dimecas („Cedevita Olimpija“), Luka Dončičius (Dalaso „Mavericks“), Zoranas Dragičius (Vitorijos „Baskonia“), Gregoras Hrovatas („Cholet“), Miha Lapornikas („Den Bosch Heroes“), Edo Muričius („Cedevita Olimpija“), Aleksejus Nikoličius („Gravelines“), Klemenas Prepeličius („Valencia“), Maticas Rebecas („Orasi Ravenna“), Luka Rupnikas („Cedevita Olimpija“), Mike'as Tobey („Valencia“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)