Lietuvos rinktinė tęsia pasirengimą olimpiniam krepšinio atrankos turnyrui. Mūsų šalies nacionalinė ekipa antradienį Kaune nugalėjo Rusijos krepšininkus rezultatu 78:61 (20:16, 17:19, 21:11, 20:15). Šiai dvikovai nebuvo registruoti Regimantas Miniotas ir Arnas Butkevičius.

„Sunkiausia mūsų žaidėjams buvo kovoti dėl kamuolių. Pagal skaičius, atakoje žaidėme apylygiai dėka agresyvumo. Daug jėgų mums kainavo apsiginti nuo „didelių“ lietuvių. Kartais pavykdavo, kartais – ne. Kai žaidi su didesnių matmenų komanda, papildomai eikvojamos jėgos. Tai atsiliepė antroje rungtynių dalyje, nepataikėme savo metimų. Todėl ir buvo toks galutinis taškų skirtumas“, – po dvikovos su Lietuvos rinktine Rusijos krepšinio federacijos tinklalapiui sakė S. Bazarevičius.

Treneris pripažino, kad tai – pats stipriausias varžovas pasiruošimo olimpinei atrankai etape: „Lietuva surinko itin pajėgią sudėtį. Domantas Sabonis – NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių lygio žaidėjas. Mums tai labai naudingos rungtynės, gerai, kad susidūrėme su tokio kalibro komanda. Kaip kompensuosime tai, ko mums trūksta – dar teks spręsti“.

Paklaustas, ar Splite laukia panašaus kalibro varžovai, Rusijos rinktinės strategas atsakė teigiamai.

„Ir kroatai, ir vokiečiai yra aukštos rinktinės, tik galbūt ne visose pozicijose. Lietuvos rinktinėje kiekvienoje pozicijoje yra aukštų žaidėjų, pradedant nuo 190 cm, tai tikrai palieka įspūdį, – sakė S. Bazarevičius. – Iš esmės tai mums buvo labai naudingos rungtynės. Žaidžiame nuolat išvykoje, tai irgi atsiliepia žaidimo kokybei. Galbūt šiek tiek „perspaudžiau“ ir su treniruote prieš pat rungtynes. Reikėjo tam tikrus dalykus pakoreguoti, todėl mače su lietuviais trūko šviežumo. Olimpinėje kvalifikacijoje nebūsime pavargę“.

Primename, kad rungtynėse su rusais Jonas Valančiūnas surinko dvigubą dublį – sumetė 16 taškų (7/9 dvitaškiai, 0/1 tritaškių, 2/2 baudos) ir sugriebė 10 kamuolių.

14 taškų pridėjo laiku tritaškiais prabilęs Marius Grigonis (4/6 tritaškiai), 12 – Domantas Sabonis (3/5 dvitaškiai, 0/1 tritaškių, 6/8 baudos), 10 – Mindaugas Kuzminskas, 8 – Gytis Masiulis, po 5 – Mantas Kalnietis ir Rokas Jokubaitis, 4 – Tomas Dimša, po 2 – Rokas Giedraitis ir Lukas Lekavičius. Eimantas Bendžius ir Tadas Sedekerskis taškais nepasižymėjo.

Splite, Kroatijoje, vyksiančiame atrankos turnyre Rusijos rinktinė A grupėje žais su Vokietija ir Meksika. B grupėje varžysis Tunisas, Kroatija ir Brazilija.

Primename, kad pirmosiose kontrolinėse rungtynėse praėjusį šeštadienį lietuviai neturėjo didelių problemų su Dominikos Respublika (95:62). Su pastarąja Dariaus Maskoliūno auklėtiniai dar kartą susikaus ketvirtadienį.

Atranka į Tokijo olimpines žaidynes Kaune vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis. Šeimininkai pradės varžybas A grupėje su Venesuela ir Pietų Korėja. B grupėje susigrums Slovėnija, Lenkija ir Angola. Į Japoniją keliaus tik turnyro nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)