Birželio 26-27 dienomis Konstantoje (Rumunija) Lietuvos spalvas gins Kamilė Nacickaitė, Gabrielė Šulskė, Martyna Petrėnaitė, Santa Baltakojienė ir Laura Želnytė.

Moterų rinktinę treniruojantis Dainius Novickas neslepia nesitikėjęs sulaukti tokio didžiulio noro ir pastangų iš pirmosios moterų trijulių rinktinės Lietuvos krepšinio istorijoje.

„Esu labai maloniai nustebintas, buvo to nerimo, bet stebina užsivedimas, noras ir galimybės, profesionalumas, – teigė strategas. – Esu labai patenkintas ir turiu daug lūkesčių. Dirbam daug, turim po dvi treniruotes per dieną, kartais tenka ir treneriui prisijungti, tai jaučiu patį žaidimo ritmą.

Pradėjom nuo visiško nulio, taisyklių aiškinimosi. Galvojau, bus labai sunku, nes neturim daug laiko, bet viskas einasi smagiai. Matosi aukšto lygio profesionalumas, geras krepšinio IQ, jos greitai viską pagavo, nuostabiai dirba.“

Apie pirmuosius žingsnius trijulių krepšinyje paklaustos žaidėjos – K. Nacickaitė ir G. Šulskė – sakė, kad iš pradžių prireikė laiko taisyklių perpratimui, tačiau dabar, sportuojant nepilną savaitę, jau juntamas persilaužimas.

„Pirmą dieną buvo labiau taisyklių ir metodikos išsiaiškinimas. Kadangi krepšinį žaidžiam jau daug metų, tai tas persiorientavimas nebuvo sunkus. Turi būti geresnis fizinis pasiruošimas ir greičiau pavargsti, o šiaip mes visos kaifuojam nuo šito žaidimo“, – gerais įspūdžiais dalinosi K. Nacickaitė.

„Taisyklės šiek tiek kitokios, reikia nepamiršti, bet būna visko, nes dar tik pirmą savaitę sportuojam. Po truputį viskas gerėja“, – pridūrė G. Šulskė.

Kalbintos krepšininkės teigė 3x3 krepšiniu susižavėjusios pernai ir nuo tol su nekantrumu laukusios sujudimo moterų trijulių krepšinyje.

„Pradėjau labiau domėtis pernai, kai vyras (Vytautas Šulskis, – aut. past.) pradėjo žaisti, stebėjau ir vyrus, ir moteris, – susidomėjimo trijulių krepšiniu pradžią prisiminė G. Šulskė. – Pernai vasarą ir pati buvau išvažiavus į Latviją sužaisti viename turnyre. Bet šiemet jau pirmą kartą taip rimtai tuo užsiimu. Labai patinka – mano stiliaus krepšinis.“

„Iš manęs buvo daug noro, užsivedžiau po praeitų metų „Hoptrans 3x3“ turnyro. Jau tada norėjau, kad su moterimis būtų kažkas panašaus, labai gerai, kad suorganizavo ir moterų rinktinę“, – džiaugėsi K. Nacickaitė.

Mūsiškės rungsis atrankos C grupėje, kurioje susitiks su Ukrainos ir Latvijos ekipomis.

„Žinom varžoves jas skautinom, sukarpysim video ir stebėsim silpnąsias puses. Esu labai optimistiškai nusiteikęs“, – mintimis apie laukiančius iššūkius dalinosi D. Novickas.

Atrankoje iš viso rungsis dvylika ekipų, iš kurių keturios užsitikrins vietą rugsėjo 10-12 dienomis Paryžiuje vyksiančiame Europos čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)