Būtent „Partizan“ gretose Ž. Obradovičius 1991 metais baigė krepšininko karjerą ir tais pačiais metais ėmėsi diriguoti komandai nuo šoninės linijos. Su „Partizan“ ekipa 1992 m. Ž. Obradovičius tapo Jugoslavijos čempionu ir iškovojo pirmąjį Eurolygos nugalėtojų titulą.

Serbijoje krepšinio specialistas dirbo iki 1993 m., vėliau treniravo pajėgiausias Ispanijos, Italijos, Graikijos ir Turkijos ekipas.

Paskutiniąja jo darboviete tapo Stambulo „Fenerbahce“ ekipa. Su Turkijos krepšinio grandais Ž. Obradovičius atsisveikino 2020 m. birželį.

Per tris dešimtmečius trunkančią trenerio karjerą Ž. Obradovičius iškovojo 63 titulus, jo treniruotos komandos 9 kartus laimėjo Eurolygą ir net 18 kartų žaidė šio turnyro finalo ketverto varžybose. Serbijos krepšinio specialistas tris kartus buvo išrinktas geriausiu Eurolygos metų treneriu, du kartus – FIBA Europos metų treneriu.

Serbijos interneto portalas „Kurir“ paskelbė, kad Ž. Obradovičius su Belgrado „Partizan“ sudarė trejų metų sutartį, tačiau pats krepšinio specialistas patvirtino, kad galutinio sprendimo dar nepriėmė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)