Naujosiomis aprangomis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjai pasipuoš penktadienį vyksiančiose kontrolinėse rungtynėse su Dominikos Respublikos ekipa bei oficialiose varžybose.

Ši olimpinė kolekcija, kaip ir pernai „Nike“ išleista laisvalaikio drabužių linija, buvo įkvėpta 1992- ųjų Barselonos olimpinėse žaidynėse dalyvavusios šalies vyrų krepšinio rinktinės „Greatful Dead“ padovanotų garsiųjų spalvotų marškinėlių. Tuomet Lietuvos komanda pirmą kartą atstovavo nepriklausomai Lietuvai ir iškovojo bronzos medalius.

Kurdama kolekciją, nuo 1997 m. su Lietuvos krepšinio federacija bendradarbiaujanti kompanija, atsižvelgė į daugelį kriterijų – įskaitant, – krepšininkų poreikius ir sentimentus. Prekės ženklo atstovės Lietuvoje Mildos Monstavičiūtės teigimu, šiuometinė kolekcija unikali savo dizainu, jungiančiu nostalgiškus dešimto dešimtmečio „Tie Dye“ (audinių batikos, dažant netaisyklingais, autentiškais raštais) vizualinius elementus ir šiandienos galimybes užtikrinti tvarumą bei patogumą.

„Mums svarbu, kas yra užrašyta ant aprangos. Lietuvos trispalvė šioje vietoje turi savo reikšmę. Taip pat yra labai svarbu, kad apranga būtų patogi. Jei sportiniai bateliai ar marškinėliai yra gražūs ir spalvoti, tačiau nėra patogūs, apranga netenka daugiau nei pusės savo vertės“, – teigė krepšininkas Rokas Jokubaitis.

„Pamenu, vaikystėje vyresni draugai iš jaunimo rinktinės dovanodavo man savo senas aprangas. Tuo metu labai džiaugdavausi ir svajodavau, kada turėsiu tokią ir pats“, – po fotosesijos su naująja apranga komentavo kitas žaidėjas Tadas Sedekerskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)