Nors T. Sedekerskis asmenine statistika nebuvo smarkiai išsiskiriantis komandos gretose (3,5 tšk., 2,9 atk. kam., 5,6 naud. bal.), puolėjo žaidimą geriausiai nusakydavo ne viskas, kas buvo matoma plika akimi protokole.

Apie lūžio sezoną, Kauno „Žalgirio“ žaidimą bei bandymą išsikovoti vietą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės dvyliktuke T. Sedekerskis bendravo su „Žalgiris Insider“ laidos vedėju Ryčiu Kazlausku.

„Daug geriau jautiesi, kai tau patikimas svarbus vaidmuo. Kaip komandos puolėjams ar lyderiams yra patikimas svarbus vaidmuo puolime, taip ir man labai patiko, kai treneris pradėjo pasitikėti ir sakydavo: „dabar žaisi šiose rungtynėse prieš Tornikę Šengeliją ir tikiu šimtu procentų, kad prieš jį gali dengtis“.

Tą patį jis sakė, kai žaidžiau ir prieš Nikolą Mirotičių. Tai prideda pasitikėjimo ir supranti, kad esi svarbus komandai, o tai jau man seniai nebuvo“, – aiškino iš Nidos kilęs krepšininkas.

T.Sedekerskis su „Baskonia“ klubu 2020–2021 m. sezone išbandė jėgas ir prieš Kauno „Žalgirį“. Akistatoje „Žalgirio“ arenoje stipresni buvo šeimininkai (92:73), o Vitorijoje pergalę iškovojo „Baskonia“ – 81:68. Vertindamas žalgiriečių žaidimą, T.Sedekerskis atrado panašumų tarp Martino Schillerio ir D.Ivanovičiaus treniruojamų komandų.

„Man „Žalgiris“ paliko gerą įspūdį. Išvykus Šarui, visi kalbėjo, kad kauniečiams sezonas bus nesėkmingas, treneriu nepasitikėjo. Buvo skubama nurašyti kai kuriuos žaidėjus.

Manau, kad nuo pat pradžios „Žalgiris“ užtildė kritikus ir parodė, kad yra elitinė komanda. Aišku, tokios mažesnės komandos kaip mes ar „Žalgiris“, turėjome savų momentų. Buvo ir duobelių, ir pakilimų. Tikrai norėjau, kad „Žalgiris“ kabintųsi į atkrintamąsias.

Dar labiau kritikai būtų nutildyti. Manau, kad komandai trūko ir fanų indėlio, kurie komandą būtų pastūmėję į priekį dar labiau“, – tvirtino puolėjas.

Šią savaitę pasiruošimą olimpiniam atrankos turnyrui su Lietuvos rinktine pradėjęs T. Sedekerskis dar nėra garantuotas dėl vietos galutiniame dvyliktuke, tačiau išbandymą su nacionaline ekipa krepšininkas pasitinka pasitikėdamas savo jėgomis.

„Būčiau visiškas beprotis, jeigu važiuodamas į rinktinės stovyklą prieš tokį svarbų atrankos turnyrą ir galvočiau, kad jau turiu vietą dvyliktuke.

Mano mintys yra nukreiptos į būsimas treniruotes. Noriu treneriams parodyti, kad galiu žaisti. Tų kalbų, kad kažkas neatvažiuoja, nemanau, kad būtų verta klausyti iš mano pusės. Lietuvoje yra daug krepšininkų ir tave gali kas nors pakeisti.

Važiuoju su pasitikėjimu, kad galiu šitai komandai padėti“, – kalbėjo T.Sedekerskis.

Visą pokalbį su T. Sedekerskiu gali pamatyti „Žalgiris Insider“ platformos MVP plano prenumeratoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)