Slovėnijos ekipai šiame susitikime dar nepadėjo nei Dalaso „Mavericks“ klubo žvaigždė Luka Dončičius, nei pilietybę trečiadienį gavęs amerikietis Mike'as Tobey.

Kaip ir reikėjo tikėtis, lyderių vaidmens ėmėsi gynėjai, kurių net keturi buvo rezultatyviausi komandoje.

Jaka Blažičius pelnė 20, Klemenas Prepeličius – 14, Luka Rupnikas – 13, Zoranas Dragičius – 11 taškų.

A. Sekuličiaus auklėtiniai tritaškius metė 50 proc. tikslumu (13/26) ir taip kompensavo 32:43 pralaimėtą kovą „po lenta“.

Kroatijos ekipoje išsiskyrė aukštaūgiai: buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ legionierius Željko Šakičius ir Miro Bilanas sumetė po 11 taškų, Mario Hezonja pridėjo 10.

Ž. Šakičius dar pridūrė 9 atkovotus kamuolius ir 6 rezultatyvius perdavimus.

Penktadienį komandos susitiks dar kartą jau Liublianoje.

Primename, kad prieš rungtynes su kroatais Slovėnijos pilietybė buvo oficialiai suteikta 26-erių vidurio puolėjui iš JAV M. Tobey. „Valencia“ (Ispanija) klubo atstovas padės slovėnams kovoti dėl olimpinio kelialapio.

Kita vertus, trečiadienį paaiškėjo, jog rinktinei olimpinėje atrankoje nepadės Žanas Šiško. 23-ejų Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) atsarginis atakų organizatorius dar kelias savaites turės gydytis įsisenėjusią šlaunies traumą.

Olimpiniame atrankos turnyre, kuris Kaune prasidės birželio 29-ąją, L. Dončičius ir kompanija pirmame etape žais su Lenkijos ir Angolos rinktinėmis.

Kitą pogrupį sudarys Lietuva, Venesuela ir Pietų Korėja. Į olimpines žaidynes Tokijuje vyks tik turnyro laimėtojai.

Savo ruožtu, kroatai taip pat mėgins prasmukti į olimpiadą ir tai darys namuose. Turnyre Splite dar varžysis Brazilijos, Tuniso, Vokietijos, Rusijos ir Meksikos ekipos.

Iš viso vienu metu vyks keturi atrankos turnyrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)