Ispanijos ACB lygos finalo naudingiausiu žaidėju (MVP) paskelbtas Nikola Mirotičius. Pirmose finalo rungtynėse 9 taškus pelnęs juodkalnietis Barselonoje antradienį tiesiog siautėjo – pelnė 27 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 35 naudingumo balus.

Po pergalės Š. Jasikevičius apgailestavo dėl nelaimėto trofėjaus Eurolygoje, turėjo vilties dėl Pau Gasolio sprendimo ir kitais metais žadėjo dar labiau pasitempti.

„Buvo labai sunkūs pandemijos metai, tačiau mes laimėjome du titulus, patekome į Eurolygos finalo ketvertą ir tuo turime didžiuotis. Turime pailsėti ir mėgautis šia pergale“, – šypsodamasis kalbėjo Š. Jasikevičius.

Prieš finalo rungtynes Pau Gasolis buvo užsiminęs, jog tai galbūt jo paskutinis mačas profesionalo karjeroje.

40-metis P. Gasolis finalo serijoje per dvejas rungtynes pelnydavo po 9,5 taško, atkovojo po 7 kamuolius ir fiksavo po 17,5 naudingumo balo.

Ispanijos krepšinio legenda lygos čempionu tapo po 20 metų – 2001-aisiais su „Barca“ iškovojo antrąjį šios lygos titulą ir po sezono persikėlė į NBA.

„Mes stengsimės kitais metais dirbti dar geriau, nors ir šiemet viską darėme labai gerai.

Aš labai džiaugiuosi vaikinais, džiaugiausi už Pau. Gaila, kad nepavyko laimėti Eurolygos. Jis nusipelno teisės priimti sprendimą dėl savo ateities. Palaukime kelias dienas ir matysime. Pažiūrėkite, kaip jis rungtyniauja, galbūt Pau po savaitės apsigalvos dėl atsisveikinimo ir dar tęs karjerą“, – vylėsi Š. Jasikevičius.

Strategas buvo paklaustas, ar ši pergalė žymi naują „Barcelonos“ ciklą?

„Netikiu tokiais dalykais“, – pabrėžė Š. Jasikevičius. „Barcos“, „Real“ ar CSKA klubuose nėra tokių dalykų kaip ciklai. Tokie klubai visuomet privalo laimėti, o tai padaryti yra labai sunku“, – įsitikinęs Š. Jasikevičius.

„Yra dviejų tipų šventės. Tos, kurios lieka bare, ir tos, kurios išgyvenamos aikštėse. Aš esu vienas iš tų, kuris pergales išgyvena aikštėje“, – triumfuodamas pridūrė Šaras.

„Real“ komanda reguliariajame ACB lygos sezone buvo pirma, o „Barcelona“ – antra. Pakeliui link titulo ketvirtfinalyje „Barcelona“ 2-1 palaužė Badalonos „Joventut“, o pusfinalyje tokiu pačiu rezultatu – Tenerifės „Iberostar“ pasipriešinimą.

Tai buvo 16-asis istorijoje „Barcelonos“ komandai ACB lygos čempionų titulas. Jį katalonai iškovojo po pertraukos, paskutinį sykį turnyre jie buvo triumfavę dar 2014-aisiais. „Real“ pirmenybes laimėjo 13 kartų, paskutinį – 2019-aisiais.

Primename, kad Š. Jasikevičius „Barcelonos“ treneriu tapo praėjusią vasarą, į Kataloniją persikėlęs iš Kauno „Žalgirio“. Kartu jis atsivežė ir lietuvišką trenerių štabą – Barselonoje jo asistentais dirba Darius Maskoliūnas ir Tomas Masiulis, o komandos fizinio rengimo trenerio pareigas eina Justinas Grainys. Be jų, klube darbuojasi ir dar vienas lietuvis – jau ilgai Ispanijoje gyvenantis gydytojas Mindaugas Gudelis.

Šį sezoną „Barcelona“ taip pat laimėjo Ispanijos taurės turnyrą, užėmė pirmąją vietą Eurolygos reguliariąjame sezone, tačiau turnyro finale turėjo pripažinti Stambulo „Anadolu Efes“ pranašumą.

ACB čempionė "Barcelona" ("Barcelona" klubo nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)