Siol.net portalas rašo, jog daugelis tikėjosi L. Dončičių išvysti jau pirmadienį nacionalinės komandos treniruotėje, tačiau prie jos prisijungė tik Zoranas Dragičius.

Bet kokiu atveju, L. Dončičius antradienį jau liejo prakaitą pirmojoje bendroje rinktinės treniruotėje.

Lieka klausimas, ar Luka jau penktadienį žais draugiškose rungtynėse prieš Kroatiją.

L. Dončičius NBA sezoną baigė po pirmo atkrintamųjų etapo, kuomet „Mavericks“ serijoje iki 4-ių pergalių į priekį praleido Los Andželo „Clippers“.

Ryškiausia savo žvaigžde pasipildžiusi Slovėnija laukia kito talento iš NBA – tai puolėjo Vlatko Čančaro, kuris sekmadienį naktį baigė sezoną su Denverio „Nuggets“.

Anot Siol.net, krepšininkas nacionalinę komandą papildys po trumpos pertraukos.

Rinktinė taip pat dar laukia Žano Marko Šiško („Bayern“), kuris turėtų netrukus prisijungti prie nacionalinės komandos, klausimas lieka dėl Prancūzijoje dar rungtyniaujančių Gregoro Hrovato („Cholet“) ir Aleksej Nikolič („Gravelines“) atvykimo. Prancūzijos krepšinio čempionate atkrintamųjų varžybų pradžia numatyta tik birželio 20 ir 21 d., o finalas – birželio 26 d.

Slovėnijos rinktinės kandidatai: Jaka Blažičius (Liublianos „Cedevita Olimpija“), Vlatko Čančaras (Denverio „Nuggets“), Jakomas Čebašekas (Bukarešto „Dinamo“), Žiga Dimecas („Cedevita Olimpija“), Luka Dončičius (Dalaso „Mavericks“), Zoranas Dragičius (Vitorijos „Baskonia“), Gregoras Glasas (Belgrado „Dynamic“), Gregoras Hrovatas („Cholet“), Janas Kosi (Novo Mesto „Krka“), Miha Lapornikas („Den Bosch Heroes“), Jurijus Macura (Belgrado FMP), Blažas Mahkovičius (Domžalės „Helios Suns“), Edo Muričius („Cedevita Olimpija“), Aleksejus Nikoličius („Gravelines“), Alenas Omičius („Jl Bourg Basket“), Klemenas Prepeličius („Valencia“), Maticas Rebecas („Orasi Ravenna“), Luka Rupnikas („Cedevita Olimpija“), Žanas Markas Šiško (Miuncheno „Bayern“).

Slovėnijos rinktinės stovykla startavo birželio 10 dieną Zrečo miestelyje, vėliau pasiruošimą rinktinė tęs Liublianoje ir Bledo mieste.

Prieš kelionę į Kauną slovėnai dukart jėgas išmėgins su Kroatija (birželio 16 d. ir 18 d.).

Iki šiol Slovėnijos rinktinei niekada nėra tekę dalyvauti olimpinių žaidynių krepšinio turnyre.

Olimpiniame atrankos turnyre, kuris Kaune prasidės birželio 26-ąją, slovėnai pirmame etape žais su Lenkijos ir Angolos rinktinėmis.

Atkrintamosiose varžybose šio pogrupio komandos žais su ekipomis iš pogrupio, kurį sudarys Lietuva, Venesuela ir Pietų Korėja. Į olimpines žaidynes Tokijuje vyks tik turnyro laimėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)