Prieš pirmąsias finalo rungtynes vos vieną poilsio dieną turėjusių „Barsos“ krepšininkų jau sekmadienį laukia akistata su principiniais varžovais – Madrido „Real“ ekipa. Nors Ispanijos reguliariajame sezone pirmą vietą užėmęs Madrido klubas pusfinalyje taip pat tik po trijų rungtynių įveikė „Valencia“ ekipą, tačiau paskutines rungtynes „Real“ žaidė ketvirtadienį.

„Barcelona“ vyriausias treneris Šarūnas Jasikevičius pripažino, kad trumpesnis poilsis gali tapti rimta problema finale. „Madrido „Real“ yra labai pajėgus varžovas. Šiais metais, nepaisant įvairių sunkumų, sudėties permainų, žaidėjų traumų, „Real“ pademonstravo neįtikėtiną kovingumą, užsispyrimą ir charakterį, tad finale mūsų laukia labai sunki kova. Tiesą sakant, finaluose niekada nebūna lengva, bet šį kartą mūsų padėtį apsunkina ir tai, kad į pirmas rungtynes eisime nepraėjusi nei 48 valandoms po paskutinio susitikimo su Tenerifės ekipa. Bus sunku, tad turime būti maksimaliai susikaupę, laikytis žaidimo plano ir kiekvienas kuo geriau atlikti skirtas užduotis“, – pareiškė Š. Jasikevičius.

Žaidimas Ispanijos čempionatų finaluose nėra naujiena ne tik „Barcelona“ ekipai, bet ir pačiam Jasikevičiui. 2001 ir 2003 m. jis su „Barcelona“ tapo Ispanijos čempionu, o paskutinį kartą finale žaidė 2013 metais. Tada Š. Jasikevičiaus atstovaujama „Barcelona“ serijoje iki trijų pergalių 2-3 nusileido „Real“ ekipai.

Gerokai ilgiau progos prisiminti Ispanijos čempionato finalų skonį laukė Pau Gasolis. 1999 ir 2001 m. Ispanijos čempionu tapęs krepšininkas į tokio lygio varžybas grįžta po 20 metų pertraukos. „Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad turėsiu dar vieną progą žaisti finale ir dar su tokiu puikiu priešininku. „Real“ komanda turi nuostabų trenerį bei puikiai subalansuotą sudėtį. Neabejoju, kad finale mūsų laukia labai atkakli ir sunki kova, tačiau visi trokštame laimėti ir padarysime viską, kad tai pasiektume“, – teigė paskutinėse rungtynėse su Tenerifės „Lenovo“ komanda 15 taškų pelnęs 40-metis „Barcelona“ krepšininkas.

Per visą Ispanijos čempionatų istoriją Madrido „Real“ finaluose žaidė 47 kartus ir 35 kartus laimėjo čempionų titulą. Paksutinį kartą auksinę pergalę „Karališkasis“ klubas iškovojo 2019 metais. Savo ruožtu, „Barcelona“ dėl Ispanijos čempionų karūnos grūmėsi 40 kartų, o 18 dvikovų buvo vainikuotos aukso medaliais. Paskutinis auksinis Ispanijos čempionato finalas Katalonijos ekipai nutiko 2014 metais, kai ji 3-1 įveikė Madrido „Real“ komandą.

Šiais metais dėl Olimpinės atrankos turnyro Ispanijos krepšinio čempionato finalo serija bus trumpesnė, o nugalėtoju taps dvi pergales iškovojusi ekipa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)